Четвер, 02.05.2024, 15:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Захист прав дітей повинен бути завжди в центрі уваги соціальних служб
20:52
Захист прав дітей повинен бути завжди в центрі уваги соціальних служб
12
У приміщені Знам’янської міжрайонної прокуратури відбулася міжвідомча нарада керівників органів виконавчої влади,місцевого самоврядування та правоохоронних органів, на якій обговорювалося питання «Про стан додержання праовоохоронними органами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування законодавства у сфері захисту прав дітей»

Обговоривши стан додержання прав і свобод дітей, попередження
підліткової злочинності,бездоглядності дітей на території Знам’янського району та м.Знам’янка у І півріччі 2013 року Знам’янський міжрайонний прокурор О.Глобенко зазначив що, робота на даному напрямку потребує суттєвого покращення. Високим залишається рівень злочинності,що скоюються підлітками повторно. Про неналежний рівень профілактичної роботи свідчить той факт,що не всі підлітки,що вчинили правопорушення в тому числі і злочини,охоплені позашкільною освітою.

«Глава держави наголошує на необхідності активізації роботи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання. Йдеться, зокрема, про прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, збільшення кількості усиновлень українськими родинами, посилення соціального супроводу дітей, які виховуються під опікою» - підкреслив міський голова І.Крижановський у ході наради та звернув увагу на необхідності активізації роботи щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання. 

Знам’янський міжрайонний прокурор О.Глобенко наголосив на те,що службами у справах дітей, у порушення вимог ст..4 Закону України» Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»,не забезпечено належної координації з органами охорони здоров’я,соціального захисту, освіти, соціальних служб у вирішенні питань захисту прав дітей-сиріт ,інвалідів та дітей з вадами розвитку,насамперед тих, що виховуються у неблагополучних сім’ях. Вказане створює передумови для потрапляння цих дітей в конфлікт із законом.

Як підсумок наради Знам’янським міжрайонним прокурором було винесено Постанову, в якій передбачено проведення заходів на усунення недоліків, які були підняті на нараді.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 901 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты