Середа, 08.05.2024, 22:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 18 » Епідемія туберкульозу в Україні
15:39
Епідемія туберкульозу в Україні
 12
До Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу спеціалістом І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінською О., в Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 імені Т. Г. Шевченка пройшла бесіда з 7-9 класів на тему «Туберкульоз - мікроскопічний вбивця».

Дітям було запропоновано до перегляду документальний фільм National Geographic. Діти ознайомилися з головною інформацією стосовно захворювання на туберкульоз. 

Також, цікаво знати, що відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 2 мільярдів людей, третина загального населення Землі, інфіковано туберкульозом. В даний час на туберкульоз щорічно захворює 9 мільйонів людей у всьому світі, з них 3 мільйони вмирають від його ускладнень. ( За іншими даними, щорічно 8 мільйонів захворюють на туберкульоз, а 2 мільйони помирає.) На Україні епідемія туберкульозу перейшла в категорію національної проблеми оскільки стала складно керованою.
  12
Захворюваність активними формами (на 100 000 осіб) :
1 . Херсонська область - 107,9 людини
2 . Одеська область - 94 людини
3 . Дніпропетровська область - 92,9 людини
4 . Миколаївська область - 87,3 людини
5 . Луганська область - 79,1 людини

Захворюваність подвійний патологією (ВІЛ / СНІД + туберкульоз , на 100 000 осіб) :
1 . Дніпропетровська область - 23,5 людини
2 . Одеська область - 23,4 людини
3 . Донецька область - 21 осіб
4 . Миколаївська область - 20,4 людини
5 . Херсонська область - 14,1 людини

Смертність від туберкульозу в 2012 році (на 100 000 осіб) :
1 . Дніпропетровська область - 21,6 людини
2 . Кіровоградська область - 20,9 людини
3 . Луганська область - 20,6 людини
4 . Херсонська область - 20,2 людини
5 . Донецька область - 20,0 осіб

Сьогодні цією хворобою охоплено близько 700 тис. осіб, з яких 600 тис. перебувають на диспансерному обліку, у тому числі 142 тис. з відкритою формою туберкульозу. Офіційно число туберкульозних хворих перевищило 1 % населення , проте експерти небезпідставно вважають, що реальна кількість хворих значно відрізняється від даних офіційної статистики . Щорічно число хворих збільшується на 40 тис , помирає 10 тис. щороку. Збудниками туберкульозу є мікобактерії - кислотостійкі бактерії роду Mycobacterium. Найчастіше туберкульоз вражає органи дихальної (головним чином легені і бронхи ) і сечостатевої систем . При кістково- суглобових формах туберкульозу найбільш часто зустрічаються ураження хребта та кісток тазу. Туберкульоз легень може тривалий час протікати безсимптомно або малосимптомний і виявитися випадково при проведенні флюорографії або на рентгенівському знімку грудної клітини.

Факт обсіменіння організму туберкульозними мікобактеріями і формування специфічної імунологічної гіперреактивності може бути також виявлений при постановці туберкулінових проб. Mycobacterium tuberculosis передається повітряно -крапельним шляхом при розмові, кашлі та чханні хворого. Найчастіше після інфікування мікобактеріями захворювання протікає в безсимптомній, прихованій формі ( тубінфікування ) , але приблизно один з десяти випадків прихованої інфекції зрештою переходить в активну форму. Лікування туберкульозу залежить від його форми і проводиться за індивідуальним призначенням лікаря - фтизіатра .

Потрібно знати, що у вуличному пилу палички Коха зберігаються протягом трьох місяців , стільки ж вони можуть залишатися живими на сторінках книг. У воді мікобактерії туберкульозу зберігаються протягом 150 днів , а в молоці і молочних продуктах - 8-10 міс. , В річковій воді живуть до 5 міс. , В грунті 1 - 2 міс. , У фекаліях і на пасовищах - більше 1 року. При температурі -23 градуси палички Коха зберігають життєздатність на протязі - семи років. Але прямі сонячні промені вбивають їх при впливі протягом 2-6 годин і при нагріванні до температури вище плюс 85 градусів мікобактерії гинуть через півгодини. Паличка Коха гине при впливі на неї хлорвмісних речовин.

Бережіть своє життя і здоров’я!
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 869 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты