Середа, 08.05.2024, 01:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Лютий » 25 » Етапи зміни цільового призначення земельної ділянки
11:36
Етапи зміни цільового призначення земельної ділянки
12        ПРЕС - РЕЛІЗ
етапи зміни цільового призначення земельної ділянки

Умовно порядок зміни цільового призначення земельної ділянки можна поділити на три етапи.
ПЕРШИЙ ЕТАП порядку зміни цільового призначення земельних ділянок передбачає необхідність розроблення та погодження проекту відведення земельних ділянок.
У разі зміни цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності користувачі або зацікавлені особи мають звернутися до органу виконавчої влади або місцевої державної адміністрації за дозволом на розробку проекту землеустрою щодо її відведення.
У разі заміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності власнику не потрібно отримувати дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки – він сам на власний ризик замовляє цей проект. Якщо цей проект рада чи орган виконавчої влади не затверджує і зміна цільового призначення не відбудеться, то чинне законодавство жодним чином не врегульовує відшкодування витрачених коштів на виготовлення проекту.
У разі, якщо проект підлягає обов”язковій державній експертизі землевпорядної документації, у випадках передбачених статтею 9 ЗУ «Про державну експертизу землевпорядної документації», погоджений проект подається до Держземагенства або його територіального органу для проведення такої експертизи.
ДРУГИЙ ЕТАП порядку зміни цільового призначення земельних ділянок передбачає:
- подання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки до відповідного органу місцевого самоврядування чи виконавчої влади;
- розгляд та затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки;
- прийняття уповноваження органом на підставі проекту відведення земельної ділянки рішення про заміну цільового призначення земельної ділянки, або ж відмову у такій зміні.
ТРЕТІЙ ЕТАП законодавство передбачає лише для випадків, коли рішення про зміну цільового призначення земельних ділянок потребує погодження з Верховною Радою України або Кабінетом Міністрів України.
Щодо «особливо цінних земель», то стаття 150 Земельного Кодексу України до таких земель відносить ( у складі земель сільськогосподарського призначення):
- чорноземи не еродовані не солонцюваті на лісових породах;
- лучно-чорнозесні незасолені не солонцюваті суглинкові грунти;
- темно-сірі опідзолені грунти та на лісах і глеюваті;
- бурі гірсько – лісові та дерново – буроземні глибокі грунти;
- дерново-підзолисті суглинкові грунти;
- коричневі грунти Південного узбережжя Криму, дернові глибокі;
- грунти Закарпаття.
Поряд з тим, погодження матеріалів місця розташування об”єкта, що передбачається розмістити на земельній ділянці особливо цінних земель державної чи комунальної власності із зміною її цільового призначення, здійснюється за погодженням Верховної Ради України.
Кабінет Міністрів України погоджує зміну цільового призначення земельних ділянок природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, історико-культурного, лісогосподарського призначення, що перебуває у державній чи комунальній власності.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 800 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты