Субота, 27.04.2024, 01:59
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 1 » Етична бесіда
13:56
Етична бесіда
 
12          Кожен із нас неповторна індивідуальність, неповторна не тільки біологічно а й душевно. Ми, люди, маємо те, що об’єднає нас, відокремлює з ряду інших живих істот. Це розум у поєднанні з морально-етичними нормами. І найперший обов'язок людини - творити добро. Добро - це сердечність, чуйність, милосердя, доброзичливість, взаємодопомога. Високу моральну цінність добра, яка призначається сторонній людині, розуміли ще у сиву давнину. Ніхто байдуже не проминав хворого. Про це розповідав Геродот, давньогрецький історик V століття до н. е. Такий звичай побутував і в ассірійців, і в єгиптян. Звичай творити добро безкорисливо. Допомагаючи тому, хто потрапив у скруту, кого принизили, не запитують чи знайомий він, ким доводиться. Просто людина допомагає людині, бо інакше не може. Допоможи потерпілому в біді! Це гуманний, прадавній людський принцип.
Багато людей сьогодні змушені боротися за виживання. Матеріальні нестатки й невдоволення тиснуть на психіку і пригнічують духовне, а отже, й добро. Але цілком позбавити людство добра не спроможна ніяка сила. Поліпшиться життя - стане більше доброти.
Етична бесіда «Вчимося доброті», яка відбулася в міській юнацькій бібліотеці для учнів 8-х класів ЗОШ №3 була спрямована на виховання у молоді : співчуття, доброти, чуйності, безкорисливості, турботи про старих, немічних, одиноких. Захід проходив в рамках виконання програми «Добро і милосердя – кожному».
Сподіваємося що всі присутні зрозуміли, що є в світі речі, яких не можна ні купити, ні вкрасти, ні позичити: це доброта і милосердя, це співчуття до ближнього і безкорисливість.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 2093 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты