Субота, 04.05.2024, 21:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 9 » Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат
09:55
Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат
 
12          Підприємець на загальній системі оподаткування систематично включає до своєї Книги обліку доходів та витрат сумарні підсумки отриманих доходів за відповідний період з кожної Книги найманого працівника для забезпечення систематичного обліку та виведення результатів діяльності за місяць (квартал, рік).

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат, у якій щоденно на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді ( п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України).

Порядок ведення підприємцями на загальній системі оподаткування Книги встановлений наказом ДПА України від 24.12.10 № 1025 (далі – Порядок).

Відповідно до п. 2 Порядку кожен найманий працівник - фізична особа, що здійснює операції за готівку, веде їх облік у Книзі, яка реєструється фізичною особою - підприємцем.

У Книзі для найманих осіб зазначаються адреса місця здійснення діяльності, ПІБ найманого працівника та фізичної особи – підприємця(роботодавця) та їх реєстраційний номер облікової картки платника податків.
При цьому, наймані працівники заповнюють дані Книги відповідно до гр. 1, 3, 8. Графа 3 заповнюється по кожному факту здійснення операції. У гр. 8 наймана особа відображає вартість отриманого товару за цінами реалізації.

Дані з Книг найманих осіб включаються до Книги фізичних осіб - підприємців в останній день місяця. При цьому, підприємцем у гр. 3 щоденно відображається фактично отримана сума доходу від здійснення діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.

Звертаємо увагу, що фізичні особи - підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів, наданих робіт та виконаних послуг

ГДПІ з питань інформаційно-комунікаційного супроводження Знам’янської ОДПІ 
Категорія: Знам’янська ОДПІ інформує | Переглядів: 770 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты