П`ятниця, 19.04.2024, 07:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Героїчне і трагічне очима майбутніх залізничників
09:41
Героїчне і трагічне очима майбутніх залізничників
12
18 жовтня Міський краєзнавчий музей відвідали учні ПТУ №12 – першокурсники, які оволодівають спеціальністю помічника машиніста електровоза. 

Учні ознайомилися з виставками, які діють у музеї у нинішній час – виставкою робіт фронтового живопису «Маріуполь на межі» художниць Г.Торкаєнко і О.Украінцевої, стендовою виставкою «Спротив геноциду», присвячену подіям Голодомору 1932-1933 років та виставкою робіт живопису нашого земляка А.М.Татарова. Відвідування музею організували викладач історії ПТУ №12 В.Халімончиков та майстри училища. 

Учнів глибоко вразили фронтові сюжети робіт молодих маріупольчанок. Трагізм полягає у зовнішній буденності військових подій. Зараз над Кіровоградщиною мирне небо, але у якихось п’яти сотнях кілометрах від нас тривають бойові дії, обстріли, гинуть люди і до цього неможливо звикнути. Всі атрибути війни – зброя і військова амуніція, палаючі міста, біженці війни, важкі куби блокпостів і залізобетонні тетраподи представлені тут. Учні відчули, що це відбувається сьогодні і зараз. Мужні обличчя воїнів дивляться на нас з портретів.
12

Хвилюючою постає виставка «Спротив геноциду. 1932-1933», яка створена Інститутом національної пам’яті України. Ще на початку ХХ століття відбулася спроба створити Українську національну Державу, але боротися за неї довелося до 1991 року. Більшовики за будь-що намагалися зберегти владу над Україною. Голодомор 1932-33 років став спланованою акцією по залякуванню і винищенню нашого народу. 

Однак був і спротив, повстання, цілі підпільні групи, справжні пункти допомоги нужденним, які створювали вчителі, лікарі, управлінці, з ризиком для життя. 

Учням стало зрозуміліше, що події початку 1930х років – це нагадування про ціну незалежності, нашої соборної держави, за яку воюють воїни ЗСУ на Сході. 

Ну а роботи художника А.Татарова показують нам те прекрасне, цікаве, що нас оточує. Багато робіт художника показують наш край, його цікаві і неповторні куточки. У теперішню холодну осінь від кольорів і сонця на папері, якось, почувається тепліше на душі. 

Учні в книзі відгуків висловили подяку авторам робіт і музею. Вони написали, що «виставка їх дуже вразила, викликала повагу до воїнів АТО та бажання підтримати наших воїнів. Це - завдяки вдалому відтворенню художницями подій, які відбуваються на фронті». Цей візит до музею був цікавим і корисним для учнів ПТУ №12. На таких прикладах вони все більше відчуватимуть себе громадянами України, її майбутніми захисниками і будівничими.  

Категорія: Новини культури | Переглядів: 910 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты