Вівторок, 30.04.2024, 19:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Січень » 15 » Гідне відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
17:33
Гідне відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
12
    «Гідне відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка має консолідувати українське суспільство, зміцнювати імідж Української держави», - саме цьому питанню була приділена основна увага під час оперативної наради, яку провела керуюча справами міськвиконкому Тесленко Наталія Олександрівна.
     До участі у нараді були залучені: члени оргкомітету по проведенню міських заходів, пов`язаних з відзначенням 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання, представники закладів культури, освіти та міських громадських організацій. 
    Наталія Олександрівна зосередила увагу присутніх на тому, що Глава держави наголошує - відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка має бути всенародним рухом, який би продемонстрував єдність влади і громадянського суспільства.
12   Начальник відділу культури та туризму Бабаєва Світлана Миколаївна проінформувала присутніх про стан виконання міського Плану заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Вона зазначила, що у філії Знам’янського міського краєзнавчого музею "Кобзарева світлиця", яка є єдиним шевченківським музеєм в області, поповнено експозицію унікальними матеріалами історичного і літературознавчого характеру, а також ґрунтовними матеріалами генеалогії родини Красицьких, зібрані краєзнавцем, нащадком шевченкового роду В.Є.Шкодою.
   В ході засідання були обговорені питання стану виконання міського Плану заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка у напрямку проведення культурно – мистецьких і освітніх заходів та упорядкування територій проведення туристичних маршрутів.
    За результатом наради були визначені основні масові заходи з відзначенням 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка у 2014 р.. Серед них:
- літературно-мистецький проект «Музична Шевченкіана»;
- міський фестиваль мистецтв «Співаймо шану Кобзареві» (творчий звіт колективів, учасників самодіяльності, майстрів та аматорів народного, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, та ін.);
- літературно - музична вітальня «У вінок Кобзареві».
- урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку за участю представників органів влади, депутатів міської та селищної рад, громадських організацій, політичних партій, творчої інтелігенції, учнів навчальних закладів та громадськості міста, та ін..
  «Відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка на найвищому рівні, широке інформування громадськості у регіонах, постійне оновлення інформації про святкові заходи на офіційних інтернет-порталах територій – завдання Президента України місцевим органам влади», - підсумувала Наталія Олександрівна.
   Вона акцентувала увагу всіх присутніх на консолідацію зусиль та прояв громадянської свідомості і відповідальність у справі підготовки та відзначення 200-річного ювілею Кобзаря. 





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 888 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты