П`ятниця, 26.04.2024, 07:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 27 » Гірчить Чорнобиль крізь роки
09:19
Гірчить Чорнобиль крізь роки
12
26 квітня 1986 року вибух Чорнобиля сколихнув світ, закарбувавши в пам’яті людства дату жахливої техногенної катастрофи. 

Сталася трагедія, увесь обсяг негативних наслідків якої дедалі чіткіше усвідомлюється з плином часу. Біблійна зірка Полин, що впала тоді на нашу землю, надовго отруїла не лише наші хліб, воду, повітря, а й нашу кров. Відтоді збігло три десятки років, проте Чорнобиль і досі залишається незагоєною раною, що ятрить пам’ять.

Про той жахливий день та про наслідки трагедії говорили бібліотекарі міської централізованої бібліотечної системи на заходах присвячених дню  Чорнобильської трагедії.
12

Бібліотекар міської центральної бібліотеки Наталія Мирошниченко під час відео розповіді «Гірчить Чорнобиль крізь роки» розкрила суть та наслідки катастрофи для учнів 7-А (кл. кер. Грабовська С.О.) та 9-х класів (кл. кер. Василенко Н.В. та Марчук С.Д.) НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№3-ліцей» . Розповідь була доповнена документальними кадрами фільмів: «Чорнобиль», «Наслідки катастрофи», «Люди гіркої долі», «Прип’ять – мертве місто», «Саркофаг».

На годині пам’яті «Чорнобиль, яким ми його запам’ятали?» бібліотекарі міської бібліотеки-філіалу №1 разом з учнями ПТУ№12 гр.62, гр.51 (кл. керівники: Трофімова Т.М., Невкрита Л.Ю., методист Токар Т.М.) пригадали трагічні дні Чорнобильської катастрофи. Переглянули відеофільм про Чорнобиль, прослухали пісню і вірші, присвячені цій темі, а  бібліотекар Холодова О.В. познайомила усіх присутніх з оглядом літератури на тему: «Чорнобиль – це набат і біль», розповіла про українських письменників, які відгукнулися на цю страшну трагедію.

Працівники міських бібліотек призвали молоде покоління бути завжди вдячними ліквідаторам аварії на ЧАЕС в тому числі і  нашого міста та району, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії та обмежити її біду.
Категорія: Новини культури | Переглядів: 782 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты