Четвер, 25.04.2024, 19:14
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Грудень » 26 » Глава Уряду представив головні пріоритети Держбюджету-2017: децентралізація серед них
09:34
Глава Уряду представив головні пріоритети Держбюджету-2017: децентралізація серед них
12
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман представив головні пріоритети Державного бюджету на 2017 рік, що був прийнятий Верховною Радою.

"У центрі уваги цього Бюджету є людина", - наголосив Прем'єр-міністр. Щодо децентралізації, Володимир Гройсман нагадав, що з 2015 року, коли була розпочата фінансова децентралізація, місцеві бюджети зросли на 52%. Цього року місцеві бюджети будуть зростати ще на 24%.

Сьогодні у місцевих бюджетах сконцентровані колосальні ресурси, зазначив Володимир Гройсман.
У цьому контексті він наголосив на необхідності ефективного використання цих коштів, їх інвестування у якість життя українських громадян. Натомість у багатьох містах керівники тримають гроші на депозитних рахунках. "Це безвідповідальна позиція", - зауважив Глава Уряду.

"Ми маємо створити систему, за якої гроші, які є, мають ефективно працювати на українських громадян. Тому у рамках фінансової децентралізації мають бути не тільки доходи, а й мають бути зобов'язання, за якими місцеві громади мають діяти в інтересах мешканців, - підкреслив Прем'єр-міністр. - Це та філософія, яку ми закладали в Бюджет-2017 року".

У зв'язку з цим зокрема передбачена зміна підходів до фінансування освіти та охорони здоров'я та передача на місця повноважень щодо утримання закладів цих сфер, що у тому числі стимулюватиме місцеві влади до енергоефективності.

Для забезпечення переданих повноважень та захисту громад закладено додаткову дотацію з Державного бюджету у розмірі 14,9 млрд грн. "Ми не полишимо жодної громади", - зазначив Глава Уряду.
Також запроваджені прямі міжбюджетні трансфери для об'єднаних територіальних громад, які спроможні надавати якісні послуги громадянам.

Говорячи про додаткові інструменти підтримки, Прем'єр-міністр зауважив, що Уряд акумулював у Бюджеті 9 млрд грн, що у 2,2 рази більше ніж у 2016 році, на підтримку регіонального розвитку.

Володимир Гройсман заперечив поширювані чутки, що центральна влада забирає акциз з нафтопродуктів від місцевих бюджетів. Уряд вважає, що місцевий акциз має зрости і очікує від зміни системи адміністрування по усій країні збільшення акцизу для місцевих бюджетів більше ніж на 2 млрд грн, наголосив він.

"Консолідація у формулі перерозподілу забезпечить збільшення доходів місцевих бюджетів, - підкреслив Прем'єр-міністр. - Доходи будуть не менше ніж факт 2016 року. А ми маємо надію, що зміна системи адміністрування дасть збільшення по місцевим бюджетам".

Джерело: ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 873 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты