Четвер, 02.05.2024, 05:19
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Січень » 25 » Голокост - трагедія, яка не повинна повторитися
14:55
Голокост - трагедія, яка не повинна повторитися
 
12         27 січня Україна разом з усім світом вшановує Міжнародний день пам’яті жертв голокосту. День Катастрофи і героїзму європейського єврейства - встановлений на згадку про шість мільйонів євреїв, знищених нацистами в період Другої світової війни. День пам’яті проводиться щорічно 27 січня на честь звільнення радянськими військами концентраційного табору Освенцім 27 січня 1945 року.
Голокост - це трагедія не тільки єврейського народу, але і загальнолюдська катастрофа. Історичні трагедії повторюються, коли суспільство починає забувати про них. Тому ні звірства фашистів, ні жах Освенцима не повинні бути забуті, хоч би скільки років пройшло з моменту розгрому нацистів.
Центральна універсальна бібліотека напередодні відзначення цієї дати провела урок історії «Пам’ять голокосту» в ПТУ-12, гр..13 та ЗОШ №3, 8-А клас. Бібліотекар читальної зали Наталія Мірошниченко розповіла учням про жахливі події голокосту, про масові розстріли в урочищі «Бабин Яр», яке стало найбільшим інтернаціональним цвинтарем в Україні. З перегляду д/ф «Освенцим – фабрика смерти нацистов» та «Охотники за нацистами» вони дізналися про пекло, створене людськими руками – концентраційні табори Освенцим, Собібор та Треблінка.


Категорія: Новини культури | Переглядів: 856 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты