Субота, 04.05.2024, 00:06
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 8 » Головне завдання молодого покоління зберегти мир та спокій в рідній багатонаціональній державі
15:26
Головне завдання молодого покоління зберегти мир та спокій в рідній багатонаціональній державі
  
12
Україна належить до молодих держав Європи. Але історія українських земель нараховує тисячоліття. Спільний досвід проживання різних націй та національностей сформували почуття єдності та бажання незалежності в рамках Української держави.

Тож в місті відбулося ряд заходів, налаштованих на донесення ідеї злагоди, порозуміння та задоволення культурних й освітніх потреб національних меншин. Одним із яскравих прикладів став регіональний урок "Єдина родина в центрі України” , а проходив він 7 листопада в стінах навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа I-III ступенів № 2 – ліцей».
   
12
 
«Президент України наголошує - міжнаціональна злагода та порозуміння - європейські цінності, тож головне завдання молодого покоління зберегти мир та спокій в рідній багатонаціональній державі» - , поклала початок діалогу начальник міського відділу освіти Н.Попова, та зазначила, що цей захід був спрямований на вироблення загальних цінностей, що притаманні людям різних культур у багатонаціональному суспільстві.
  
12

Учні взяли активну участь у обговоренні питань, пов’язаних з поняттям «поліетнічність», розглядали права представників національних меншин, які проживають на території України. Була акцентована увага на необхідності поважливого, толерантного ставлення до усіх членів соціуму, незалежно від їх етнічної, релігійної приналежності.

Наталія Олександрівна звернула увагу присутніх , що в загальноосвітніх навчальних закладах міста постійно проводиться робота, спрямована на покращення умов для збереження духовних цінностей, національних звичаїв, традицій, етнічної самобутності представників різномовних етносів, які живуть на території України.

У шкільних бібліотеках організовано виставки-експозиції «Оберіг добросусідства», «Джерела толерантності» та проведено в початкових класах бібліотечні уроки, на яких учнів познайомили з поняттями «толерантність», «полікультурність», «національні традиції народів України». Адже зміцнення національної злагоди та взаємопорозуміння є важливою частиною процесу виховання підростаючого покоління.

Учні старших класів побували на тренінгу «Ми всі різні, але рівні». Цей захід був спрямований на вироблення загальних цінностей, що притаманні людям різних культур у багатонаціональному суспільстві. Також було проведено бесіди «Традиційне навчання інтернаціональних студентів у Кіровоградських вищих навчальних закладах», «Національний склад народу нашої місцевості», «Навчання учнів різних національностей у місцевих школах»; дискусія «Повага, дружнє та толерантне ставлення один до одного у шкільному колективі та у суспільному житті», інтерактивна вправа: «Створення «Дерева дружби народів Кіровоградщини», урок дискусія «Взаємодія культур».

Крапку в обговоренні цього актуального питання зробив міський голова І.Крижановський підкресливши що,- «Глава держави неодноразово підкреслював: держава зобов’язана забезпечувати потреби національних меншин у культурній, мовній, освітній та інформаційних сферах.Це ключове завдання, яке поставив Президент України перед владою на місцях" .

Україна – наш спільний дім. Завдання кожного виховувати в собі риси сучасного громадянина, що проживає полікультурному середовищі глобального світу.
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 998 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты