Неділя, 19.05.2024, 01:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Травень » 24 » Готуємость до відзначення 16-ї річниці Конституції України
13:36
Готуємость до відзначення 16-ї річниці Конституції України
 
12         28 червня 1996 року відбулася значима історична подія, яка гідно увінчує розвиток українського народу у ХХ столітті – була прийнята перша Конституція незалежної Української держави.
Прийняття Конституції стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави, закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Конституція врахувала історичний досвід нашого народу і кращі світові традиції. 
       Витоки конституційного мислення йдуть від видатних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, Михайла Грушевського, Михайла Драгоманова, Павла Скоропадського.
Конституція 1996 року – основа незалежності та соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – це фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
         Проте не слід забувати, що конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще. Сьогодні, аби перетворити зміст на результат, усім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети – процвітання України як цивілізованої європейської держави. І від усіх нас залежить, чи житимемо в цивілізованій правовій країні. Всебічний розвиток культури, освіти, ефективне та доступне медичне обслуговування, правова і соціальна захищеність, політична та релігійна свобода – все це має по праву належати громадянам України. 
       Необхідно пам’ятати, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення, але саме ми стали свідками народження суверенної країни, здійснення одвічного права українського народу на самовизначення.
       З метою гідного відзначення у 2012 році 16-ої річниці Конституції України, враховуючи її вирішальне значення у розбудові і зміцненні демократичної незалежної держави та консолідуючу роль у розвитку в Україні громадянського суспільства міським головою І.Крижановським підписано розпорядження " Про відзначення 16-ї річниці Конституції України".
Відповідно до даного розпорядження міськвиконкомом заплановано проведення ряду заходів, серед яких: урочистого зібрання по відзначенню 16-ої річниці Конституції України; Єдиного дня інформування серед населення міста через систему правової освіти; просвітницьких тематичних заходів у міських закладах культури, спрямованих на виховання правової культури, висвітлення історії становлення конституційного права, внеску видатних правників у його розвиток; зустрічі за "круглим столом" з лідерами громадських об’єднань "16-а річниця Конституції України".

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 699 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты