Четвер, 02.05.2024, 14:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Грудень » 9 » Громада міста Знам’янки та Знам’янського району відзначила 71-річницю визволення Знам’янщини від німецько-фашистських загарбників
13:51
Громада міста Знам’янки та Знам’янського району відзначила 71-річницю визволення Знам’янщини від німецько-фашистських загарбників
 
Громада міста Знам’янки та Знам’янського району відзначила 71-річницю визволення Знам’янщини від німецько-фашистських загарбників.

День визволення, як і День Перемоги загалом, це свято зі сльозами на очах. Це свято, коли згадують усіх, причетних до тієї великої події, а більшість із них, на жаль, вже немає серед живих. 

9 грудня  громада міста Знам’янки та Знам’янського району  відзначила 71-річницю визволення Знам’янщини від німецько-фашистських загарбників.

 
З цієї нагоди відбулася традиційна урочиста хода від Обеліску Слави   до меморіального кладовища, де відбувся чисельний загальноміський мітинг. В заході взяли участь представники місцевої та районної влади, підприємств, установ і організацій міста, ветерани війни і праці, громадськість аби віддати шану подвигу героїв-визволителів Знам’янщини, тим, хто ціною свого  життя  приніс мир на рідну землю. 

Представники духовенства провели заупокійну службу за загиблими. 

Виступаючи перед присутніми міський голова Ігор Крижановський  підкреслив спадковість поколінь, що нинішні ветерани захищали Батьківщину від фашистської чуми так і сучасному поколінню прийшлось стати на захист Батьківщини. 
 
Ігор Борисович  звертаючись до ветеранів відзначив, що героїчне життя дідів та прадідів стало прикладом для молодого покоління  у любові до рідної землі та побажав миру, здоров’я та достатку для кожної знам’янської  родини.    
Також       міський голова      підкреслив, що народ із козацьким духом нескоримий. Так було, так є і так буде. А серед найважливішого: сьогодні кожен із нас повинен зробити все, щоб ми разом забезпечили як обороноздатність нашої країни, так і розвиток нашої економіки. 

Вдячність ветеранам, солдатським вдовам, трудівникам тилу висловили у своїх виступах голова Знам’янської районної державної адміністрації Юрій Петрович Григораш та голова Знам’янської міської організації ветеранів України Ганна Олексіївна Бабійчук.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляків, які загинули визволяючи Україну і Знам’янщину від ворога та поклали вінки і квіти до Меморіалу Слави.
 
Цього ж дня відбувся святковий концерт у Центрі дитячої та юнацької творчості, який підготували вихованці закладу.

Під час святкового концерту всі запрошені ветерани отримали пам’ятні дитячі подарунки. 

Дай нам, Боже, сили, дай нам, 
Боже, вдачі, Захисти від шаблі голови козачі.
Захисти, наш Боже, матір і дитину, 
Захисти сестрицю, й нашу Україну.

 

 

 



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 865 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты