Неділя, 12.05.2024, 14:52
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Січень » 26 » Інформація про роботу Знам'янської МКМР з правової освіти населення у 2011 році
17:07
Інформація про роботу Знам'янської МКМР з правової освіти населення у 2011 році
 
12         26 січня 2012 року під головуванням керуючої справами міськвиконкому Н.Тесленко відбулося засідання координаційно-методичної ради з правової освіти населення. На засіданні головний спеціаліст Знам'янського міськрайонного управління юстиції С.Гладун проінформував про роботу Знам'янської МКМР з правової освіти населення у 2011 році.
Сергій Олександрович доповів, що відповідно до Національної програми правової освіти населення, при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради діє міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення. Склад МКМР оновлено рішенням міського голови в грудні 2010 року. Діяльність МКМР з правової освіти населення здійснюється на підставі щорічних планів роботи . План роботи МКМР на 2011 рік був затверджений на засіданні МКМР у грудні 2010 року, з урахуванням рекомендацій Всеукраїнської МКМР. Міська програма правової освіти населення на 2011-2015 року затверджена рішенням районної ради 26.11..2010 року № 52.
Відповідно до плану роботи МКМР на 2011 рік, проведено 5 засідань, на яких розглянуто 20 питань. Всі питання актуальні, стосувалися виконання плану роботи МКМР та організаційних питань. Діловодство МКМР ведеться юридичним відділом виконавчого комітету Знам’янської міської ради. Юридичним відділом оформлюється план, додатки до нього, положення про конкурси тощо. Копії планів, протоколів засідань зберігаються в Знам’янському міськрайонному управлінні юстиції за окремими підгрупами. Власних видань міська МКМР не має, висвітлення правових питань здійснюється через місцеві ЗМІ – ТРК «Надія» (діє постійна рубрика МКМР «Правова освіта»), газета «Знам’янські вісті» (діють постійні рубрики (всього 6, без урахування 2 МРУЮ)) «Закон є закон», «Питали? – відповідаємо», «Правова освіта», «Юридична консультація», «Це необхідно знати», «Соціальний кур'єр» (управління праці та соціального захисту населення), «Спеціаліст роз'яснює», «Закон. Кримінал. Ми» (МРВ УМВС)). Крім того, виконавчим комітетом Знам’янської міської ради видаються інформаційні листівки, члени МКМР надають матеріали до видання Знам’янського МРУЮ «Правовий вісник». Головою міської МКМР з правової освіти населення затверджуються графіки-плани виступів членів МКМР у ЗМІ на півріччя. Всього у І півріччі 2011 році членами МКМР здійснено 66 виступів( враховуючи виступи установ, організацій, представники яких входять до складу МКМР). З січня 2011 року міською МКМР започатковано рубрику «Правова освіта», яка розміщується на офіційному сайті міської ради (www.zn-rada.at.ua) де розміщуються матеріали правоосвітнього характеру, в тому числі і управління юстиції.
Міською МКМР постійно проводиться методична робота. Готуються переліки нормативних актів, які пропонуються до уваги трудових колективів, інформаційні матеріали, лекційні матеріали, матеріали до Єдиних днів інформування тощо. Основна методична робота, відповідно до плану, покладається на міськрайонне управління юстиції. В зв'язку з тим, що управління юстиції координує діяльність і міської, і районної МКМР, посібники видаються управлінням без посилання на координаційно-методичні ради, але поширюються на підприємства, навчальні заклади і міста, і району. Методичні посібники управління є основним роздатковий матеріалом на семінарах для відповідальних за проведення правоосвітньої роботи на підприємствах, установах, організаціях, як і видання управління "Правовий вісник", інформаційні листівки. В поточному періоду, управлінням юстиції, спільно з відділом освіти за сприянням міської МКМР видано методичний посібник - «Організація та проведення правовиховних заходів в дошкільних навчальних закладах», підготовлений за матеріалами конкурсу на кращу розробку з питань захисту прав дітей серед вихователів дошкільних навчальних закладів.
Новим у 2011 році було прийняття спільних планів правоосвітньої роботи з бібліотечними закладами та робота телефонної гарячої лінії в редакції г. «Знам’янські вісті» за участю членів МКМР.


 

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 707 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты