Середа, 03.07.2024, 10:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Березень » 20 » ІНФОРМАЦІЯ щодо планування місцевих бюджетів на основі програмно-цільового методу
17:49
ІНФОРМАЦІЯ щодо планування місцевих бюджетів на основі програмно-цільового методу
 
12 Сучасний стан соціально-економічного розвитку держави вимагає поглибленого розуміння ролі бюджету в економічній системі держави, поліпшення прозорості і доступності бюджету для громадськості, підвищення якості надання державних послуг і ефективності використання надходжень бюджету.
Управління державними витратами - важлива частина бюджетної політики і значною мірою визначається станом бюджетного процесу, порядком планування, затвердженням і використанням бюджету в частині витрат, а також контролем за їх виконанням. Таким чином, удосконалення бюджетного процесу слід розглядати як вагомий інструмент підвищення ефективності використання державних фінансових ресурсів. Заходи по удосконаленню бюджетного процесу можуть мати локальний ефект, а можуть призводити до радикальних змін. Саме до таких змін призводить впровадження бюджетування, орієнтованого на результат, або програмно-цільовий метод, який в корені змінює не лише сенс усіх стадій бюджетного процесу, але і саму концепцію управління державними витратами.
Метою впровадження програмно-цільового методу у бюджетному процесі є встановлення безпосереднього зв'язку між виділенням бюджетних асигнувань і результатами їх використання.
У зв'язку з тим, що програмно-цільовий метод складання бюджету - це новий спосіб формування бюджету, в основі якого лежить нова для України філософія, Кабінетом Міністрів України розроблена Концепція застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі. Концепція визначає мету і основні принципи застосування програмно-цільового методу, а саме:
1) Забезпечення прозорості бюджетного процесу, який чітко регулює цілі і завдання на досягнення яких використовуються бюджетні кошти, підвищення рівня контролю за результатами використання бюджетних програм.
2) Забезпечення за результатами виконання бюджету оцінювання діяльності учасників бюджетного процесу по намічених цілях і виконанні завдань, а також аналізу причин неефективного використання бюджетних програм.
3) Впорядкування діяльності головного розпорядника коштів при формуванні і виконанні бюджетних програм шляхом чіткого розмежування відповідальності за реалізацію кожної бюджетної програми між визначеними головним розпорядником коштів відповідальними виконавцями бюджетних програм.
4) Посилення відповідальності головного розпорядника бюджетних коштів за дотриманням відповідності бюджетних програм законодавчо певній меті його діяльності і за фінансове забезпечення бюджетних програм і результатів їх виконання.
5) Підвищення якості розробки бюджетної політики, ефективності розподілу і використання бюджетних коштів.
Застосування програмно-цільового підходу передбачає і інші організаційні заходи. Зокрема, кожне міністерство, комітет і інші головні розпорядники бюджетних коштів повинні розробити стратегію своєї діяльності не лише наступного року, але і на середньострокову перспективу, завдяки чому істотно зросте роль головних розпорядників при складанні своїх бюджетів. Підвищується також відповідальність за використання бюджетних коштів на усіх рівнях бюджетної системи.
Таким чином складання програмно-цільового бюджету здійснюється наступними етапами:
1.Визначення цілей і завдань програми.
2.Розрахунок результативності програми.
3.Аналіз витрат.
4.Узгодження програм на ранніх стадіях.
5.Аналіз виконання програми.
6.Висновки про ефективність програми.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1272 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты