Четвер, 25.04.2024, 17:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 10 » Інформаційна нарада за участю фахівця з питань радіаційно-хімічного захисту населення
11:53
Інформаційна нарада за участю фахівця з питань радіаційно-хімічного захисту населення
 
12         10 лютого 2012 року під головуванням секретаря міської ради А.Тесленка відбулася інформаційна нарада за участю фахівця з питань радіаційно-хімічного захисту населення управління з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Кіровоградської облдержадміністрації Брюма Ю.М., представників трудових колективів, установ, організацій міста та органів самоорганізації населення. Тема наради – заходи, які здійснюються на території міста, щодо захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання.
Юрій Миколайович проінформував присутніх про створення робочої групи з вивчення радіаційно-екологічної ситуації області та про результати поїздки та впливу іонізуючого випромінювання на стан здоров'я населення до Швеції.
За його словами, робоча група побувала наприкінці січня у Швеції, де взяла участь у семінарі щодо вивчення радонових ризиків.
Брюм Ю.М. повідомив, що країна впродовж 40 років займається вивченням радонової проблематики, оскільки розташована на гранітному щиті, що і спричиняє високий рівень радону в зовнішньому середовищі. За цей час шведи навчилися боротися з радоном шляхом проведення вимірів в спорудах, надання консультацій населенню та проведення спеціальних заходів по усуненню ризиків.
 
12          Для предметного вивчення ситуації в області, робочою групою було узгоджено спільну діяльність з Шведським агентством з радіаційної безпеки (SSM) та Державною установою "Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва Національної Академії медичних наук України" з метою проведення картографування радонових ризиків на території області, а також теоретичних занять та практичної роботи щодо вивчення шведського досвіду виконання протирадонових заходів.
За інформацією Юрія Миколайовича , до дослідницької роботи долучаться також фахівці Державного підприємства "Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки" Держатомрегулювання України, які за допомогою мобільної радіологічної лабораторії RanidSONNI проведуть комплекс робіт з радіаційного обстеження території області.
Також досягнуто домовленість з Інститутом гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва Національної Академії медичних наук України про можливість проведення досліджень на вміст радону у всіх дошкільних, навчальних закладах та закладах охорони здоров'я області, - зазначив Брюм Ю.М. .
- В рамках Комплексної програми захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2009-2013 роки з початку опалювального сезону вже обстежено 91 заклад соціальної сфери в Кіровограді, Малій Висці та смт Новоархангельську, результати яких нині опрацьовуються, - повідомив Юрій Миколайович . - Крім того, у 123 дошкільних навчальних закладах, школах та закладах охорони здоров'я міст Долинська, Олександрія, Світловодськ , а тепер і у вашому місті також, розпочате встановлення вимірювальних датчиків.
Остаточні результати і методики усунення радонових ризиків будуть розглянуті на Міжнародній конференції в м. Кіровограді, що відбудеться в травні-червні поточного року.
На одній із нарад Сергій Миколайович Ларін наголосив: " Всі мають зрозуміти, що радон – це явище не унікальне лише для Кіровограда. Ця проблема поширена по всьому світу, проте в Україні це питання раніше не отримувало належної уваги. Треба чітко пояснювати жителям через пресу, характерні особливості газу та методи профілактики радонових ризиків, щоб уникнути всіляких пліток та напруги в суспільстві. Протирадонові заходи мають проводити виключно фахівці, які мають відповідні знання, допуски та сертифікати на проведення цих заходів".

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 864 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты