Субота, 04.05.2024, 06:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 3 » Інформаційна прозорість державного земельного кадастру
18:27
Інформаційна прозорість державного земельного кадастру
    
12 За участю секретаря міської ради А.Тесленка в управлінні Держземагенства у Знам’янському районі відбулася нарада по обговоренню теми «Інформаційна прозорість державного земельного кадастру». У нараді взяли участь: начальник відділу земельних питань Знам’янської міської ради А.Грицюк, заступник начальника управління Держземагенства в Знам’янському районі Ю.Коробов, начальник юридичного відділу міськвиконкому Ю.Данільченко.

Юрій Коробов розповів, що з 1 січня 2013 року набули чинності Закони України "Про Державний земельний кадастр” та "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”. У зв’язку з чим повноваження територіальних органів Держземагентства у частині державної реєстрації державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди (суборенди) земельних ділянок, земельного сервітуту, користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій) припинились.

Реєстрацію землі та прав власності на неї розділено між двома відомствами (Держземагентством і Укрдержреєстром). Відтепер органи земельних ресурсів реєструють земельні ділянки в Державному земельному кадастрі, тобто присвоюють унікальний кадастровий номер і відкривають поземельну книгу, а також видають відомості з Державного земельного кадастру. А Укрдержреєстр реєструє в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності на землю, у тому числі договори оренди, купівлі-продажу, міни, успадкування тощо.

Також з 1 січня 2013 року набула чинності стаття 79-1 Земельного кодексу України (Формування земельної ділянки як об'єкта цивільних прав), якою вперше на законодавчому рівні визначено поняття формування земельної ділянки, що передбачає визначення її площі, меж, присвоєння їй кадастрового номера і внесення відомостей про неї до Державного земельного кадастру. Однак, об'єктом цивільних правочинів земельна ділянка стає лише після її реєстрації, як у Державному земельному кадастрі, так і в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Між органами земельних ресурсів та відповідними структурами Міністерства юстиції налагоджено автоматичний обмін даними.

Ведення Державного земельного кадастру відбувається завдяки автоматизованій Національній кадастровій системі, яка функціонує з перших днів нового року у штатному режимі.

З метою забезпечення якісного ведення Державного земельного кадастру в рамках виконання Угоди про позику (Проект "Видача державних актів на право власності на землю у сільській місцевості та розвиток системи кадастру") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку від 17 жовтня 2003 р., ратифікованої Законом України від 15 червня 2004 р. № 1776-IV, на всю територію України створено ортофотоплани, які є картографічною основою Державного земельного кадастру.

Алла Грицюк зауважила, що побудова АС ДЗК є основою завершення земельної реформи, оскільки саме Державний земельний кадастр зосереджує на собі всі магістральні завдання реформи, зокрема й відкриття ринку землі.







Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 812 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты