П`ятниця, 29.03.2024, 15:54
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Грудень » 8 » Інтелектуальна гра "Що? Де? Коли?", присвячена Всеукраїнському тижню права
13:42
Інтелектуальна гра "Що? Де? Коли?", присвячена Всеукраїнському тижню права
12
В інтелектуальну  гру «Що? Де? Коли?» сьогодні грають представники всіх соціальних верств. І це не дивно, адже така гра — прекрасний спосіб тренування інтелектуальних здібностей дітей, підлітків, дорослих. Вона розвиває пам’ять, вміння мислити логічно і послідовно, змушує читати більше, взагалі, провокує допитливість. 
12
Крім того вона  формує також комунікативну здібність тих, хто грає. Це — особливий командний дух, відчуття командної взаємодії. 

Можна подумати, що тут незвичайного, адже ця гра знайома кожному жителю нашої країни? Але родзинкою гри було те, що сьогодні вперше у рамках відзначення Всеукраїнського тижня права зустрічалися між собою дві збірні команди. Одна була сформована із школярів всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста, а інша… з молодих юристів нашого міста. 
12

Під час заходу з вітальним словом до присутніх звернулися: міський голова Філіпенко Сергій Іванович, перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна, керуюча справами міськвиконкому Ратушна Ірина Олександрівна, начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Юрій Володимирович.

«Я радий вітати Вас на такому заході, де зустрілися учнівська  молодь нашого міста  із юристами нашого міста. Сьогодні, ви своїм прикладом показали, наскільки важливо не тільки знати свої права та обов’язки, а й вміти користуватися набутими знаннями у повсякденному житті - підкреслив у своєму виступі очільник міста.
12

Гра показала, що кожен із гравців знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.

12
Під час заходу наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.
 
12
Першою за ігровий стіл була запрошена збірна команда школярів міста (капітан Пономар Ярослава). Гра команди до останнього раунду тримала в напрузі всіх присутніх, але у підсумку, школярі все ж таки виграли у глядачів з рахунком 6:5.

Наступною за ігровий стіл була запрошена збірна команда юристів міста (капітан Макаров Олег). І хоч початок гри виявився не дуже позитивним, команда згуртувалася і показала просто шалену гру, вигравши з рахунком 6:2.

В результаті обидві команди змогли здолати глядачів але по правилам дуелі, загальним переможцем ставала та команда, яка обіграла глядачів з кращим рахунком. 
12

Так, у підсумку переможцем першої дуелі інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?», присвяченої Всеукраїнському тижню права стала збірна команда юристів міста.

Слід підкреслити, що кожна із команд не залишилися без подарунків. Так юристи отримали настінні календарі «Знам’янка-2018» із фото-слайдами  рідного міста, а школярі цінні подарунки.
12
Крім того, Сергієм Івановичем були визначені кращі гравці з числа обох команд учасниць. Ними стали: Пономар Ярослава і Шевела Юлія.

Слід відмітити і чудові музичні паузи під час гри, які були підготовлені вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості (дир.. Г.Подвиженко).

Крім того, як глядачі, так і самі учасники відмітили, що подібні ігри не тільки розвивають логічне мислення та обізнаність, але ще й надихають до подальшого саморозвитку.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 955 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/6

Кировоград: новости и сайты