П`ятниця, 29.03.2024, 13:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Січень » 26 » Із сесії міської ради
08:34
Із сесії міської ради
 
12
Під головуванням міського голови Ігоря Борисовича Крижановського відбулося пленарне засідання 70 сесії міської ради під час якого було розглянуто та прийнято відповідні рішення по 35 питанням.

Депутати заслухали та взяли до відома інформації Знам’янського міжрайонного прокурора О.Глобенка та начальника Знам’янського МВ УМВС в Кіровоградській області А.Гулого , які, відповідно до компетенції, проінформували присутніх про стан законності на території міста Знам’янка за 2014 рік та про стан забезпечення охорони громадського порядку, прав і свобод громадян на території міста Знам’янка, а також відповіли на поставлені запитання. Знам’янський міжрайонний прокурор О.Глобенко звернув увагу присутніх на зміни у законодавчому регулюванні діяльності прокуратури.

Широке обговорення відбулося під час розгляду питання порядку денного «Про внесення змін щодо передачі міжбюджетного трансферту». Враховуючи результати таємного голосування, даний проект рішення не набрав необхідної кількості голосів. Депутатами було підтримано пропозицію щодо повторного голосування за даний проект рішення в режимі звичайного, нетаємного голосування. Рішення було прийнято за результатами повторного голосування зі змінами та доповненнями. Зокрема, даним проектом рішення:

затверджено звернення депутатів  Знам’янської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо законодавчого врегулювання питання передачі відомчих закладів охорони здоров’я та їх фінансування з державного бюджету до моменту їх фактичної передачі з державної у комунальну власність;
 
12
внесено зміни до рішення міської ради від 27 червня 2014 року №1403 «Про  передачу міжбюджетного трансферту» виклавши пункт 1 у новій редакції: «Передати у 2015 році права Знам’янської міської ради для здійснення видатків на виконання делегованих державних повноважень на утримання Знам’янської центральної районної лікарні, амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Знам’янка та фельдшерського пункту с.Водяне (у розмірі 60 відсотків від загальної суми медичної субвенції, розрахованої місцевому бюджету по Знам’янській міській раді) Знам’янській районній раді з відповідними коштами у вигляді міжбюджетного трансферту, розрахованого на 18259 жителів районному бюджету, (виходячи із розрахунків за фінансовими нормативами бюджетної забезпеченості на загальну кількість жителів міста  29098 жителів)». Відповідно до пункту 3 Договору-зобов’язання від 29 липня 2014 року про переадресацію коштів з міського до районного бюджету на фінансування Знам’янської центральної районної лікарні, амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Знам’янка та фельдшерського пункту с.Водяне в 2015 році  внести зміни до укладеного Договору-зобов’язання від 27.06.2014р.;

виконавчому комітету Знам’янської міської ради доручено розробити програму охорони здоров’я в м.Знам’янка до 2020 р. та звернутися до міст та районів області щодо передачі фінансового ресурсу по охороні здоров’я на кількість працівників та ветеранів залізничного транспорту, які обслуговуються відділковою лікарнею станції Знам'янка державного підприємства "Одеська залізниця". Під час розгляду даного питання міським головою було відзначено, що рішенням не утискаються права працівників центральної районної лікарні, а лише забезпечується пропорційний розподіл фінансування двох закладів охорони здоров’я відповідно до чисельності населення міста, яке ними обслуговується.

В обговоренні питання взяли участь: С.Кліпацький, Т.Михайлова, Л.Семиніна, І.Муравський, С.Тимошенко, Г.Бабійчук, Л.Полєжай, С.Савченко та депутати міської ради. 

Депутатами було підтримано рішення «Про затвердження Положення про порядок преміювання міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради на 2015 рік» та «Про умови оплати праці міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради на 2015 рік», зі змінами та доповненнями, що були внесені під час розгляду на депутатських комісіях.

Депутатами Знам’янської міської ради прийнято рішення про встановлення місцевих податків та зборів та встановлено нульову ставку податку  на нерухоме  майно, відмінне  від  земельного податку,  для об’єктів нежитлової  нерухомості на 2015 рік, а саме для: господарських (присадибних) будівель - допоміжних (нежитлових) приміщень, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо, а також для нежитлової нерухомості, що перебуває у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями). Для всіх інших типів об’єктів нежитлової нерухомості на 2015 рік встановлено ставку податку в розмірі 0,1 %.

Після обговорення питання бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи  платника податку, за результатами голосування було прийнято рішення щодо зменшення бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи  платника податку: для квартири/квартир незалежно від їх кількості  на 
80 кв. метрів; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості  на 180  кв. метрів; для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку всіх типів житлової нерухомості)  на 260  кв. метрів. 

Тобто сплата податку за вищезазначене майно буде обліковуватися та сплачуватися за той розмір площі, який перевищує відповідно 80 кв. метрів, 180 кв. метрів та 260 кв. метрів помножений на ставку податку для об’єктів житлової нерухомості, яку прийняли на рівні 0,5 %, що менше від максимально встановленої Податковим кодексом ставки в розмірі 2,0%. Цей податок населення буде сплачувати починаючи з 01.01.2016 року. 

Питання, що стосувалися майна комунальної власності міста, питання регулювання земельних відносин були також підтримані депутатами. Також депутати затвердили Програму створення та розвитку містобудівного кадастру м. Знам’янка  Кіровоградської області на 2015 рік, Програму розвитку малого та середнього підприємництва у м. Знам’янка на 2015-2017 роки, внесли доповнення до Програми економічного і соціального розвитку м. Знам’янки на 2015 рік  та зміни до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна територіальної громади  м. Знам’янки.

В різному виступили депутати міської ради М.Терновий та О.Смик, які підняли питання дотримання під час проведення пленарних засідань Регламенту роботи Знам’янської міської ради шостого скликання. Депутати надали слово координатору Ради ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» Н.Тишкевич, яка звернулася до присутніх з проханням не стояти осторонь проблем, що стосуються надання допомоги учасникам АТО, пораненим та членам їх сімей, яким, на її думку, приділяється недостатньо уваги.

На сесії міської ради були присутні, депутат Кіровоградської обласної ради С.Кліпацький, голова Знам’янського теркому профспілки залізничників Л.Семиніна, голова Знам’янської районної ради Т.Михайлова, селищний голова смт. Знам’янка Друга С.Філіпенко, головний лікар Знам’янської ЦРЛ І.Муравський, головний лікар «Відділкова лікарня станції Знам’янка Державного підприємства «Одеська залізниця» С.Тимошенко, голова профспілки медпрацівників Знам’янської ЦРЛ В.Сільман, голова профспілки ДЗ «Відділкова лікарня станції Знам’янка Державного підприємства «Одеська залізниця» С.Ладан, заступники головного лікаря ДЗ «Відділкова лікарня станції Знам’янка Державного підприємства «Одеська залізниця» Л.Полєжай та О.Кубкіна, заступники головного лікаря ЦРЛ Р.Пушкаренко та О.Старостенко, завідуючий акушерсько-гінекологічним відділенням ЦРЛ В.Пугач, завідуючий кардіологічним відділенням С.Савченко, лікар ЦРЛ М.Мельничук,  директор Будинку культури смт. Знам’янка Друга І.Коломійченко, координатор Ради ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» Н.Тишкевич, начальники управлінь та відділів міськвиконкому, представники засобів масової інформації.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1392 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.8/4

Кировоград: новости и сайты