Четвер, 25.04.2024, 00:49
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Лютий » 8 » Із засідання виконкому
07:33
Із засідання виконкому
12
Міський голова Філіпенко Сергій Іванович провів засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 18 проектів рішень. Затверджено 18. 
Військово-лікарська комісія
Для забезпечення проведення планового та позапланового медичного огляду і визначення придатності до військової служби військовозобов’язаних, медичного огляду кандидатів до вступу у військові навчальні заклади Збройних сил України та за контрактом до лав Збройних сил України, які перебувають на військовому обліку в Знам’янському ОМВК, рішенням виконавчого комітету створено позаштатну постійно діючу військово-лікарську комісію. Медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням військового комісара у КЗ «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка» або в приміщенні призовної дільниці Знам’янського ОМВК.

Відповідно до п.1 ст.38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, зобов’язані на вимогу військового комісара оповіщати та забезпечувати прибуття війсковозобов’язаних на ВЛК для проходження медичного огляду.

Про пільгові перевезення
У грудні 2016 року працівниками відділів та управлінь міськвиконкому було проведено обстеження перевезення пільгових категорій громадян. За інформацією начальника відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі І.П.Кузіної, категорія пільговиків, що користуються міським транспортом, збільшилася: якщо на початку 2016 року в день перевозили 1464 пільговиків (що складало 63,2 відсотка від загальної кількості пасажирів), то наприкінці 2016 року їх кількість збільшилася до 1785 осіб у день (що складає 70 відсотків перевезених у день пасажирів). Тож на 2017 рік, відповідно до цих розрахунків, потреба у коштах складає 2 млн. 607 тисяч. У міському бюджеті передбачено на пільгові перевезення 2 млн. 094 тис. грн. 

Голова міської організації ветеранів Г.Бабійчук під час обговорення цього питання зауважила, що перевірку перевезення пільговиків необхідно робити не в святкові, а в будні дні, й запропонувала провести повторну перевірку у квітні. Вона також повідомила про лист-відповідь із Міністерства соцполітики щодо пільгових перевезень. У ньому зазначено, що ВРУ внесено зміни до деяких законодавчих актів, якими визначено, що пільги з оплати проїзду всіма видами міського, приміського та міжміського транспорту, що передбачені законодавством України, можуть надаватися в готівковій формі в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України. Тобто, перехід на адресні виплати допоможе зняти напругу в цьому питанні.
На засіданні виконавчого комітету надано протокольне доручення – у квітні знову зробити обстеження пільгових перевезень, а також вивчити думку знам’янчан пільгових категорій щодо надання адресної допомоги на проїзд.

Медогляди – за рахунок роботодавців
Виконавчий комітет Знам’янської міської ради прийняв рішення «Про встановлення вартості на платні медичні послуги, які надаються КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка». Це стосується медичних оглядів для підприємств, установ, організацій, суб’єктів  підприємницької діяльності та лабораторних, діагностичних послуг, що надаються для відомчих медичних оглядів. Тобто всі працівники небюджетної сфери проходять медогляди за рахунок роботодавця. Для фізичних осіб та працівників бюджетної сфери профілактичні медичні огляди здійснюються безкоштовно. Заступник головного лікаря міської лікарні Л.Полєжай доповіла: «Ми звернулися до всіх організацій та підприємств, що не є бюджетними, з листами щодо укладання відповідних договорів на оплату проходження обов’язкових медоглядів їхніми працівниками. Адже безкоштовне надання лікарнею таких оглядів розцінюється як нецільове використання коштів, які виділяються державо. Тож нами складено безприбуткову калькуляцію лише на погашення витрат».

Цілодобовий режим роботи
Розглянувши заяву керівництва супермаркету ТОВ «АТБ-маркет», виконавчий комітет Знам’янської міської ради встановив цілодобовий режим роботи магазинів за адресами: вул. В.Голого, 2-В та вул.В.Голого, 112 до 1.02.2018 р.
Цілодобовий режим роботи магазинів – прийнятний для міста залізничників, де багато людей працюють позмінно. Але при цьому важливо, щоб у вечірній та нічний час у таких супермаркетах було забезпечено повний асортимент продуктових товарів, наголосили члени виконавчого комітету під час обговорення цього питання. Районному керуючому також вказано на обов’язкове виконання ЗУ «Про звернення громадян» - надання відповідей, а також на співпрацю з міською владою.

До виставки
11 лютого у Знам’янці відбудеться регіональна виставка-ярмарок птахів та домашніх тварин. Для її організації голова Кіровоградського обласного клубу голубників О.В.Драбіна звернувся з заявою про надання дозволу на укладення договору оренди частини приміщення (фойє) та прилеглої території міського Палацу культури. Виконавчий комітет надав відповідний дозвіл в.о. директора МПК укласти договір оренди за ціною, не меншою, ніж розрахункова, згідно вимог рішення міськради від 07.02.2008 р. №514 «Про методику розрахунку і порядок використання плати за оренду майна територіальної громади м.Знам’янки».

Підтверджено категорії
На підставі наказу Міністерства культури і туризму України від 18 жовтня 2005 р. №745 «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі єдиної тарифної сітки», враховуючи результати річного звіту міського Палацу культури, централізованої бібліотечної системи та міського краєзнавчого музею, виконавчий комітет підтвердив такі категорії з оплати праці: міському Палацу культури – І категорію; Будинку культури смт Знам’янки Другої, центральній бібліотечній системі та міському краєзнавчому музею – ІV категорію та зобов’язав привести штатні розписи у відповідність до підтверджених категорій. Надано протокольне доручення про створення комісії, яка має перевірити роботу клубних формувань МПК, а результати розглянути на наступному засіданні виконкому.

Новий тариф
Розглянувши звернення директора комунального підприємства «Знам’янська бальнеологічна лікарня» В.О.Джулая та надані розрахунки про встановлення тарифу на послугу водовідведення для мешканців житлового будинку 6-А по вул.Героїв Чорнобиля, у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, тарифу на електроенергію, виконком встановив тариф у розмірі 9 грн. на 1 куб метр за наявності лічильника.

Про харчування учнів
У зв’язку з додатковим виділенням коштів із міського бюджету в сумі 630 тисяч гривень Знам’янською міською радою, для забезпечення повноцінного та якісного харчування учнів 1-4 класів та школярів пільгових категорій, міськвиконкомом внесено зміни до рішення від 19 січня 2017 р. №15 «Про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста». Встановлено вартість харчування учнів 1-4 класів міських шкіл у сумі 9 гривень у день на одного учня. Для харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей та дітей, батьки яких згинули або перебувають у зоні АТО, встановлено вартість 10 гривень у день на одну дитину.

Зміни до регламенту
На засіданні виконавчого комітету Знам’янської міської ради внесено зміни до регламенту його роботи щодо  графіка та місця проведення засідань, виконання  Державного гімну України при відкритті та закритті засідань, порядку підготовки та здійснення контролю за виконанням рішень, щодо висвітлення діяльності виконавчого комітету на сайті міської ради шляхом он-лайн трансляції його засідань. Зокрема, особам, відповідальним за базу персональних даних при виконавчому комітеті, доручено розробити механізм висвітлення проектів рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом, а також якщо поширення такої інформації може спричинити порушення прав  про захист персональних даних, встановити особисту відповідальність за непрофесійне висвітлення під час он-лайн трансляції таких рішень.
На квартирному обліку

Виконавчий комітет Знам’янської міської ради затвердив першочерговий список квартирного обліку працівників професійного технічного училища №12 у кількості 2-х осіб та загальний список квартирного обліку працівників експлуатаційного вагонного депо Знам’янка в кількості 3 осіб. Прийнято рішення про постановку у першочергову чергу квартирного обліку при виконавчому комітеті учасника бойових дій та сім’ї з трьох осіб – у загальну чергу квартирного обліку.

Вікторія МІРКЕВИЧ

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 954 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.4/5

Кировоград: новости и сайты