Понеділок, 06.05.2024, 00:46
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Листопад » 24 » Як діяти, якщо ви втратили свідоцтво про народження, шлюб та інші
10:47
Як діяти, якщо ви втратили свідоцтво про народження, шлюб та інші
 
12
Порядок повторної видачі свідоцтв (про народження, смерть, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені) органами реєстрації актів цивільного стану регулюється відповідним законом та правилами. Найчастіше трапляються випадки, що первинне свідоцтво загублено, втрачено або так пошкоджено, що його зміст неможливо відтворити. Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Знам’янка намагається відповісти на ті питання, які найчастіше виникають в таких випадках:

-  Куди необхідно звертатися за відновленням втраченого свідоцтва?
Необхідно безпосередньо звертатися до того відділу ДРАЦС, в якому було зареєстровано народження, шлюб або інший юридичний факт. Звісно, людина не завжди фізично не може поїхати туди, де народилася. В такому разі необхідно звертатися до відділу ДРАЦС за місцем проживання. Саме тут складається відповідна заява і саме тут людина зможе згодом отримати необхідний документ. Це стосується і актових записів, складених за кордоном. При цьому необхідно враховувати - якщо акт складено виконкомом сільської ради, то він зберігається в архіві відділу відповідного району, а не в сільській раді. Наприклад, в нашому міському відділі  зберігаються актові записи і Знам’янської селищної ради.

- Скільки років зберігається архів?
 Архів містить актові записи за 75 років (за виключенням втрачених в період війни, стихійного лиха, техногенної катастрофи тощо). У відділі ДРАЦС по місту Знам’янка втрачені актові записи саме воєнних років. 
 Актові записи,  складені раніше ніж 75 років тому,  передані на збереження до Державного архіву Кіровоградської області. Але це не означає, що людина, якій більше 75 років, не може отримати свідоцтво про народження – за її заявою ми просимо у Державного архіву направити до відділу архівну довідку, відповідно до якої можемо повторно видати свідоцтво.

- Хто має право отримувати свідоцтва? 
- Свідоцтва можуть повторно видаватися  за заявою особи, щодо якої   складено    запис,   батьків,   усиновлювачів,   опікунів тощо. Тобто, свідоцтво про народження неможливо видати дружині, тітці, брату. Не видаються повторно свідоцтва про шлюб і в тому разі, якщо шлюб розірвано – виключно Витяг з Реєстру актів цивільного стану громадян на підтвердження дошлюбного прізвища .  
А свідоцтво про смерть повторно видається другому з подружжя та   близьким   родичам   померлого . При цьому родинні стосунки мають бути документально доведені. Наприклад, не може отримати свідоцтво про смерть покупець квартири, який випадково виявив, що купив квартиру, а в ній прописано померлу особу – це вправі зробити тільки її родичі при наданні відповідних документів.

- Свідоцтва видаються безоплатно? 
- Декретом КМУ «Про державне мито» передбачена сплата державного мита за видачу повторно свідоцтва  - на сьогодні це 0,51 грн. Від сплати державного мита звільняються чорнобильці, інваліди І та ІІ групи, ветерани війни. Оплата також залежить від кількості додатково отриманих платних послуг – складання заяв, в тому числі і щодо витребування документів з-за кордону, пошук актового запису, отримання консультацій тощо. Не забудьте взяти з собою паспорт – без посвідчення особи ми не можемо видавати жодних документів!

начальник відділу ДРАЦЧС по місту Знам’янка  О.Романенко 
адреса: м.Знам’янка, вул. Жовтнева 30 (ІІ поверх міського Палацу культури)
прийомні дні – вівторок-субота, понеділок, неділя – вихідні
конт. тел.. : 22296

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1012 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты