Вівторок, 21.05.2024, 15:30
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Вересень » 14 » Якщо на вибори вас не буде вдома (частина 1)
16:09
Якщо на вибори вас не буде вдома (частина 1)
 
12         Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії №57 від 1 квітня 2011 року розроблено рекомендації щодо тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси. Іншими словами, кожен виборець, який у день виборів буде перебувати у відрядженні, на лікуванні, навчанні, тобто, за межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, зможе проголосувати на тій дільниці, яку вкаже в заяві. 
Для того, щоб ви з’явились в списках виборців, необхідно звернутись з заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем вашого перебування у день виборів. Заява приймається відділом ведення Реєстру в період з моменту утворення виборчих дільниць (на даний момент такі дільниці вже створені) та не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування (до 22 жовтня включно).
В заяві зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу в Державному реєстрі виборців, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів чи номер виборчої дільниці, яку він просить визначити місцем його голосування, із зазначенням номера виборчого округу.
При поданні заяви громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України - паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).
Заява розглядається відділом ведення Реєстру невідкладно. Якщо за результатом розгляду заяви встановлено, що заявник включений до Реєстру та має право голосу на виборах, керівником відділу видається наказ про тимчасову зміну місця голосування. Після цього виборцю видається посвідчення встановленої форми, яке підписується керівником відділу та засвідчується печаткою. Про отримання посвідчення виборець розписується в журналі обліку посвідчень, які підтверджують тимчасову зміну місця реєстрації.
У разі відкликання виборцем заяви, на підставі якої було змінено місце голосування, керівник відділу видає наказ про відміну попередньої дії. При цьому посвідчення, що підтверджує таку зміну підлягає поверненню до відділу, який його видав.
Керівник відділу може відмовити у задоволенні заяви на тимчасову зміну місця голосування з таких причин:
- якщо заяву подано раніше утворення виборчих дільниць або пізніш як за 5 днів до дня голосування;
- якщо встановлено, що особа, яка звернулася з заявою, не має права голосу на відповідних виборах.
Необхідно зазначити, що таку заяву обов’язково мають писати також члени виборчих комісій, які в день виборів будуть працювати за адресою, відмінною від зареєстрованого місця проживання.
Для перевірки та уточнення інформації виборці можуть звертатись безпосередньо у відділ ведення Державного реєстру виборців Знам’янської міської ради, який розміщений у приміщенні міськвиконкому за адресою: м.Знам’янка, вул.Жовтнева,19, кімн.№6 або за телефонами 7-42-43 чи 2-14-95.


Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців
О.Денисов

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 749 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты