П`ятниця, 29.03.2024, 15:04
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 7 » Його зброя – любов до України
16:45
Його зброя – любов до України
12
                   Його зброя – любов до України 
(відкриття меморіальної дошки на честь Голого Віктора Анатолійовича)

   06 травня 2015 року в ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г. Шевченка відбувся концерт-реквієм та мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки випускнику школи, колишньому вчителю історії, Голому (Голікову) Віктору Анатолійовичу, солдату-зенітнику 42-го Кіровоградського батальйону територіальної оборони, який героїчно загинув, захищаючи цілісність, суверенітет і незалежність України. 28 серпня 2014 року Віктор вирушив на бойове завдання по супроводженню колони бойової техніки до м. Дебальцеве. Колона потрапила в засідку під м. Дебальцеве. Ворожий снайпер пробив колесо автомобіля і смертельно вразив водія. Розвернувши зенітну установку, бойовий розрахунок вступив у бій. Ведучи вогонь по супротивнику, військові встигли випустити по нападниках більше двохсот снарядів, завдавши їм чималих втрат. Взявши вогонь на себе, Віктор Голий загинув смертю героя, врятувавши своїх бойових побратимів, які вирвалися з ворожої пастки.12
У відкритті меморіальної дошки взяли участь родина та близькі героя, представники міської влади, товариші Віктора, члени ВО «Свобода», представники козацтва, ТСО України, військкомату, спілки воїнів-афганців, учні та учителі школи та просто небайдужі знам’янчани.
   Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Віктора. І його рідні, і друзі, і бойові побратими згадують про нього як про прекрасну людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого чоловіка і батька.  
  Його зброя - то неземна любов. Любов до України, дружини, сина. Любов до матері, батька. І вони дячили йому сторицею.
  Зі словом до присутніх звернувся міський голова Ігор Крижановський: «Сьогодні – відкриття меморіальної дошки в знак пам’яті про загиблого героя-захисника Віктора Голого (Голікова), який боронив нашу землю, поклав свою голову за гідність, за демократію, за наші з вами права».
«Саме у цій школі привили Віктору любов до Батьківщини і обов'язок захищати її, – розповідає батько Віктора Анатолій Миколайович, - мій син пішов воювати добровольцем. Пішов на війну, щоб не воювали діти…».
   З теплом та сумом згадувала Віктора його однокласниця, вчитель початкових класів школи Ліннік Тетяна В’ячеславівна. 
12
 Право відкрити меморіальну дошку було надано випускникам школи Яковлєвій Катерині та Рябусі Владиславу. Присутні вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання. 
  Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави пожертвували собою заради своєї Батьківщини.
Зараз найголовніше завдання сучасників – не лише зберегти пам’ять про подвиги наших земляків, а й допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни, сім’ям солдатів, їх рідним.
12Тому світла згадка про Віктора Голого (Голікова) завжди буде невід’ємною частиною нашої пам’яті, нашого життя! Герої не вмирають! Слава Героям!
Адміністрація та педагогічний колектив школи виносять щиру подяку за виготовлення та встановлення меморіальної дошки підприємцям Щурову Віталію та Шкурку Олександру, майстру ковальської справи Попову Віталію, батькові учениці школи Литвиненку Руслану.

Директор школи Солонько Наталія Віталіївна
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 990 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты