Четвер, 25.04.2024, 17:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Січень » 31 » Керівники територій мають вести активний діалог з лідерами громадської думки щодо переваг створення об’єднаних громад
09:00
Керівники територій мають вести активний діалог з лідерами громадської думки щодо переваг створення об’єднаних громад
12
Таке завдання поставив перед керівниками районів голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час апаратної наради. 
 
Очільник області зауважив, що з посадовцями виконавчої гілки влади та місцевого самоврядування проведено досить масштабну роз’яснювальну роботу щодо змісту реформи децентралізації. 

За інформацією, що озвучила начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова, на даний час на території області утворено 7 об’єднаних територіальних громад (ОТГ), що сформовані із 4 міських та 17 сільських рад. 

Так, у 2016 році було створено 5 ОТГ: Новоукраїнська міська об'єднана територіальна громада, Соколівська сільська об'єднана територіальна громада Кіровоградського району, Великоандрусівська сільська об'єднана територіальна громада Світловодського району, Помічнянська міська об'єднана територіальна громада Добровеличківського району та Ганнівська сільська об’єднана територіальна громада Новоукраїнського району. 

На завершальній стадії утворення перебуває Великосеверинівська сільська об’єднана територіальна громада, де планують об’єднатись Великосеверинівська та Оситнязька сільські ради, що вже отримали відповідні висновки облдержадміністрації щодо відповідності проектів рішень "Про добровільне об’єднання територіальних громад" Конституції та законам України. 

Триває процес створення ще 5 ОТГ, зокрема, Долинської міської об'єднаної територіальної громади Долинського району, Мар'янівської сільської об'єднаної територіальної громади Маловисківського району, Смолинської селищної об'єднаної територіальної громади Маловисківського району, Компаніївської селищної об’єднаної територіальної громади Компаніївського району та Добровеличківської селищної об’єднаної територіальної громади Добровеличківського району. 

– Наразі актуальним завданням на місцях є активний діалог з лідерами громадської думки стосовно переваг від об'єднання в ОТГ. Слід вже сьогодні налагоджувати людські і ділові відносини з майбутніми очільниками громад, для того, щоб у нас не виникали такі випадки, як у Бобринецькому районі, – відзначив очільник області.
Джерело: сайт Кіровоградської ОДА

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 775 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты