Субота, 27.04.2024, 17:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Грудень » 1 » Х Український муніципальний форум «День реформ»
11:04
Х Український муніципальний форум «День реформ»
12
Міський голова І.Крижановський взяв участь у Х Українському муніципальному форумі «День реформ». У заході взяли участь Віце-прем’єр-міністр В. Гройсман та більше 232 представника органів місцевого самоврядування.

На обговорення Дня реформ було винесено три теми:
І. Стан бюджетного забезпечення територіальних громад у завершальний період 2014 року та пропозиції АМУ і Уряду на 2015 рік;

ІІ. Завдання і шляхи  енергозабезпечення міст в сучасних умовах;

ІІІ. Проблеми міст, пов’язані з кризовою ситуацією на Сході України, та шляхи їх вирішення.

Виступаючи  перед представниками громад Віце-прем’єр-міністра В.Гройсман сказав: «Реформа місцевого самоврядування – ключова реформа в країні. Реалізувати її дозволить децентралізація влади  - передача на рівень громад повноважень, та децентралізація фінансів – забезпечення самодостатності територіальних громад». Також Володимир Борисович зазначив, що сьогодні вже готовий пакет законопроектів, прийняття яких дозволить впровадити реформу місцевого самоврядування. Так вже схвалений Закон «Про співробітництво територіальних громад», пройшов перше читання законопроект «Про добровільне об’єднання територіальних громад», підготовлено Концепцію Закону України про поліцію місцевого самоврядування (муніципальну поліцію).

Після завершення виступу В.Гройсмана робота продовжилася у форматі діалогу – він відповів на запитання міських голів.

12
У ході спілкування міським головою І.Крижановським було озвучено питання, що у місті немає теплоцентралі, всі заклади перебувають на індивідуальному опаленні Ті ліміти. які довели до нас. забезпечують тепловий режим, особливо в дитячих садках, на рівні 8-9-10 градусів те¬пла. Жителі міста просили, шоб я звернувся до Вас з проханням переглянути ліміти. Це питання я піднімав на засіданні Антикризового енергетичного штабу, де мені дали відповідь, шо жодних переглядів не буде.

В.Гройсман. Ви знаєте чому немає інших лімітів? Лімітів немає, тому шо газу немає. У нас є дефіцит 5 млрд. газу. Росія не дає нам жодної краплини газу, максимальний реверс відкритий. Що ро¬бити? Прем'єр доручив мені координувати роботу цього штабу, хоча енергетична сфера - це не моя лінія. Є варіант наступний - збільшити власне добування, збільшити реверс, зменшити споживання. Іншого варіанту, ніж економити, сьогодні немає. Є ліміти, які ми довели до кожної області. Але їх потрібно доводити розумно. Ми довели їх на баланс на область. Далі облгази спільно з Нафтогазом. Мінпаливо, муніципалітетами мали сісти і подивитися промислові під¬приємства і розділити їх на тих. кого не можна обмежувати, кого можна обмежити на 30-50% і вирішити як це можна врегулювати на рівні області і регіону. Якраз наступного тижня я запро¬шую до себе промисловців, для того, щоб розібратися з промисловим газом.

Для Вашого міста сьогоднішня ситуація - це шанс замінити індивідуально все опалення на інше. На виході на підписання зараз Постанова Уряду. Точно така ціна, яка зараз є у вас в бюджетній сфері за гКл за газ у Вашому регіоні. - буде і на інший вид палива. Вам сьогодні вигідно замінювати. Якщо ціна за 1 гКл сьогодні для Вас 900 грн. - то якщо Ви будете опалювати дро¬вами. вугіллям, електроенергією чи іншим видом, придатним для вашого району - Ви будете отримувати 900 грн. як за 1 гКл газу. Не треба чекати наступного року, можна працювати по па¬ралельній схемі. Треба робити це сьогодні, бо це питання нашої енергонезалежності. Однако¬вий рівень ціни для бюджетної сфери на 1 гКл вироблену на газу і на біопаливі дає можливість зробити колосальні речі. У вас якраз чудова ситуація, коли немає централізованого опалення.

За підсумками Дня реформ учасники Х Українського муніципального форуму ухвалили Звернення, в якому висловили підтримку мирним ініціативам Президента України Петра Порошенка щодо нормалізації ситуації на Сході України та звернулися до вищих органів державної влади щодо якнайшвидшого вирішення питань щодо бюджетного забезпечення територіальних громад до кінця 2014 року та у 2015 році, завдань і шляхів енергозабезпечення міст в сучасних умовах, а також проблем міст, пов’язаних з кризовою ситуацією на Сході України. 


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 907 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты