П`ятниця, 29.03.2024, 08:31
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Червень » 22 » Хвилина пам’яті за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни
10:50
Хвилина пам’яті за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни
12
  Трагічною сторінкою увійшло у життя мільйонів українців 22 червня 1941 року. У цей день розпочалася найжахливіша в історії нашого народу Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років. Пам'ять про неї нікого не лишає байдужим і нині. 
  За участю ветеранів війни, представників міської та районної влади, підприємств, установ, організацій міста та Знам’янського району відбулися громадська хода до меморіального кладовища, мітинг-реквієм.
  Звертаючись до присутніх, т.в.о. першого заступника міського голови – начальник фінансового управління Іваськів Тетяна Анатоліївна, сказала: «День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Ось чому в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша країна була вільною від будь-
12якого завойовника. Саме нашому народу завдячує увесь світ за мужність і героїзм, виявлені у смертельному двобої з фашизмом. Ніхто не має права забути, що трагедія 41-го поклала початок переможному Травню 45-го.
   Тож низький уклін захисникам рідної землі у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності. Наш святий обов'язок - оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля майбутнього українського народу, задля світлої пам'яті тих, хто ціною свого життя йшов до великої 
12перемоги.
Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Слава їм, вічна і світла пам'ять».
До присутніх зі словами пам’яті-подяки, пам’яті-спогаду звернулися перший заступник голови Знам’янської районної державної адміністрації Макаренко С.Д., голова Знам’янської міської організації ветеранів України Бабійчук Г.О.
  Покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували 
12учасники заходу пам’ять загиблих у роки війни.
Поминальну панахиду за загиблими відправив благочинний Знам’янського округу митрофорний протоієрей о. Василь (Мазурок).
  Всі, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам'яті народів. Це пам'ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам'ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 879 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 4.6/9

Кировоград: новости и сайты