Неділя, 19.05.2024, 20:14
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Травень » 31 » Ключове питання – зменшення тиску правоохоронних та контролюючих органів на бізнес
13:15
Ключове питання – зменшення тиску правоохоронних та контролюючих органів на бізнес
12        31 травня 2012 року міський голова І.Крижановський взяв участь у засіданні координаційної ради, яке відбулося в Кіровоградській облдержадміністрації.
Ключове питання – зменшення тиску правоохоронних та контролюючих органів на бізнес.
Поважність зібрання переоцінити складно, адже окрім керівників області – голови облдержадміністрації Сергія Ларіна та його заступників і голови обласної ради Миколи Ковальчука, на засіданні були присутні очільники усіх правоохоронних відомств області – УМВС, СБУ, прокуратури, податкової служби, низки контролюючих установ, голови райдержадміністрацій та міськвиконкомів, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники бізнесу. Участь у засіданні координаційної ради також взяли представники центральних органів влади. Зокрема, головний консультант-інспектор Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Ігор Горбенко, заступник начальника Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України Вадим Наумов, представник Служби безпеки України Володимир Федченко, директор Департаменту погашення податкового боргу ДПС України Володимир Тарасенко.
Звертаючись до присутніх голова облдержадміністрації Сергій Ларін наголосив, що мета засідання – підготувати комплекс заходів щоби зменшити тиск правоохоронних і контролюючих органів на бізнес.
- Тема та формат сьогоднішнього зібрання, а також коло учасників говорять про те, що в державі розгортається серйозна робота щодо покращення життя людей, створення нормальних, цивілізованих умов для малого і середнього бізнесу, - підкреслив голова облдержадміністрації.
- Виконуючи доручення Президента України, яке він озвучив 24 травня нинішнього року на засіданні Ради регіонів, ми з вами сьогодні маємо відповідально, фахово, без замовчувань проаналізувати стан справ у регіоні, - продовжив він.
Керівник області зазначив, що нині в країні відбувається модернізація базових секторів економіки та інфраструктури; триває адміністративна реформа, а з нею тісно пов’язана державна політика у сфері боротьби з корупцією.
Як підкреслив голова облдержадміністрації, започатковані кардинальні зміни в судочинстві, реалізація податкової та пенсійної реформ, вдосконалення державної регуляторної політики, спрощення дозвільних процедур, покликані працювати на єдину мету – дати можливість піднятися середньому класу.
- Це – мільйони людей, які хочуть і вміють працювати, створюють робочі місця, годують свої родини, рухають регіональну економіку і наповнюють місцеві бюджети, - зазначив Сергій Ларін.
Повертаючись знову до питань, які обговорювалися під час засідання останньої Ради регіонів, Сергій Ларін підкреслив, що у виступі Президента України було червоним прописано: кожен чиновник несе персональну відповідальність за реалізацію соціальних ініціатив – по кожному напрямку, і не лозунгами, а реальними кроками. А для успішної реалізації соціальних ініціатив необхідно мати стабільний бюджет і конструктивний діалог з бізнесом, - переконаний Сергій Ларін.
- Президент загострив увагу усіх високопосадовців, а надто тих, хто у погонах, що діяльність державних органів, які покликані здійснювати правоохоронні, контролюючі функції, не повинна завдавати шкоди розвитку бізнесу, роботі органів місцевого самоврядування та третьому сектору – інституту представників громадянського суспільства. Для нас усіх – єдиний обов’язок і єдина мета – захищати Конституцію і захищати права людини, - наголосив очільник області.
Сергій Ларін зауважив, якщо зважати на довідки, підготовлені на нараду, то спостерігається тенденція зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на місцевий бізнес, і скарг також поменшало чи не вдвічі. Але йому особисто доводиться зустрічати людей, які своїми життєвими історіями спростовують подібну статистику. Він розповів, що під час робочих поїздок у райони до нього звертаються люди зі скаргами на численні, часто невиправдані перевірки контролюючих органів. Як зауважив Сергій Ларін, про подібні випадки і ситуації міг згадати і Президент України під час Ради регіонів - Глава держави добре поінформований про реальний стан справ. Не став деталізувати і голова облдержадміністрації, хоча підкреслив: ситуацією в регіоні він також володіє.
Важливість бізнесу, а саме соціально відповідального, Сергій Ларін обґрунтував на прикладі реконструкції обласного госпіталю, здійснити яку обласній владі без залучення спонсорських коштів навряд чи б вдалося.
- Ми зробили дуже гарну справу. Реконструкція обласного госпіталю – 60 палат, 300 підприємців, близько 5 мільйонів гривень – виконано роботи такого рівня, якими не може похвалитися жодна інша лікарня відповідного профілю в Україні, - зауважив Сергій Ларін, - І це бізнес вкладав свої кошти у цю благородну справу. Я можу наводити багато іще таких прикладів – це і автомобілі для ветеранів, дитячі і спортивні майданчики.
Але є й інший приклад, про який загадав керівник області у контексті порушеної теми. Так, в одному з районів після встановлення дитячого майданчика за спонсорські кошти практично наступного ж дня почалися різноманітні перевірки.
- Перевіряють тих, хто працює. А тих, хто в "тіні" ніхто їх і не бачить, і не займає. Адже ж ті підприємства не зареєстровані, то й перевіряти та закривати нічого, - обурився голова облдержадміністрації.
Разом з тим Сергій Ларін наголосив, що Президент України вимагає, аби навіть при здійсненні перевірок підприємства продовжували працювати.
- Ми повинні створити такі умови, щоб кожен підприємець, який створює нові робочі місця, платить гідну заробітну плату своїм працівникам і усі належні податки та відрахування, відчував реальну підтримку влади, - підсумував Сергій Ларін.


                                                       За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 945 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты