Четвер, 28.03.2024, 22:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Липень » 11 » Конференція малих міст України
16:54
Конференція малих міст України

«Ресурсне та інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності міських голів та органів місцевого самоврядування малих міст України» - під такою назвою пройшла  шоста щорічна  конференція малих міст України. Учасником даної конференції, яка проходила 6-7 липня у м. Українка Київської області,  був і міський голова нашого міста І.Крижановський.

За два дні лідерами міст  розглянуто чимало нагальних питань. Зокрема,  віце-президент Асоціації міст України, голова Асоціації малих міст України, міський голова м. Українка П.Козирєв ознайомив із сучасним  станом розвитку малих міст та перспективами реалізації державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст.

Брав участь у роботі конференції професор Університету Париж І Сорбона-Пантеон, експерт Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні»  Марк  Жерар (Франція ). Тема його виступу -  «Досвід європейських країн  та рекомендації ради Європи щодо підтримки розвитку малих міст». Такою була тема виступу і Домініка Папенхайма – керівника сектору регіонального та місцевого розвитку  Представництва Європейської комісії В Україні.

Про проблеми розвитку малих міст та їх ресурсне забезпечення вели мову міські голови м.Богодухів  Харківської області В.Бєлий;  м. Тростянець Сумської області Ю.Бова та інші.

Учасники шостої щорічної  конференції малих міст України  мали можливість ознайомитись із кращою  практикою роботи та обмінятись досвідом з питань розвитку малих міст.

«Законодавча невизначеність механізмів перспективного розвитку малих міст та недостатнє врахування їх специфіки загострили проблеми соціально-економічного розвитку малих міст, спричинили занепад житлово-комунального та шляхового господарства, виникнення безробіття в значних масштабах,  зубожіння населення»  - говориться в Резолюції , прийнятій учасниками конференції. Деградація малих міст, на думку учасників зібрання, зумовлена недосконалістю розподілу бюджетних коштів, обмеженістю повноважень в управлінні  земельними ресурсами; кризою комунальної інфраструктури, загрозливою зношеністю житлового фонду, мереж тепло-, енерго- та водопостачання, водовідведення.

Для покращення стану малих міст в Україні пропонується здійснити наступні кроки.  Це, перш за все, забезпечення повсюдності місцевого самоврядування; скасування різниці в статусах міст районного і обласного значення. Є ряд пропозицій і до бюджетного законодавства. Зокрема, збільшення власних надходжень, забезпечення реальними ресурсами виконання делегованих повноважень та інші питання. Один із пунктів носить пропозицію передбачати в Державному бюджеті кошти на реалізацію Державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку  малих міст на 2011-2015 р.р.

Текст Звернення направлено Президенту України, до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Шоста щорічна  конференція малих міст України пройшла за підтримки швейцарсько-українського проекту  DesPro,  посольства Королівства Норвегія в Україні, Проекту Європейського Союзу  та  ПРООН, німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 832 | Додав: Moder | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты