Субота, 04.05.2024, 11:07
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Серпень » 1 » Культурна спадщина – надбання поколінь
14:31
Культурна спадщина – надбання поколінь
     
12   У кожного населеного пункту є те, по чому воно відрізняється серед інших. Є така візитна картка і у нашого міста - то Чорний ліс та залізниця.

Знам’янка – це місто сплетіння залізниць, ворота півдня України. Це перехрестя залізничних магістралей, які прямують з півночі на південь (Київ-Миколаїв), з півночі на південний схід (Київ-Дніпропетровськ), із сходу на захід Кременчук-Кіровоград).Автомобільні артерії України теж проходять через Знам’янку – то міжнародна траса Київ-Луганськ-Ізваріна,- а також автошляхи Донецьк-Київ, Кишинів-Волгоград. Одним словом, всі життєдайні артерії держави перетинаються саме тут.

Тому і не дивно, що візитівкою міста буде встановлений пам’ятник першого електровозу серії ВЛ – 60, що відпрацював 100-відсотковий ресурс, як музейний експонат споруджений у міському парку культури та відпочинку , який раніше називався парком культури і відпочинку залізничників. Пам’ятник встановлений за ініціативи міської організації ветеранів війни та праці залізничного транспорту та профспілкової організації Знам’янського локомотивного депо.
      
12    
Ще з ранку можна було спостерігати підготовчі роботи до встановлення пам’ятника.
У міському парку культури та відпочинку вже чекали два крани КС- 5473 (машиніст автокрану Турков О.М.) та КС – 557 (машиніст Ткаченко О.В. ). Сам електровоз у цей час вже чекав своєї черги на транспортування до парку на спеціальному вантажному транспорті. Перевозили його поступово, спочатку ходова частина (2 візка з шести колісними парами), потім корпус та кришове обладнання.
      
12    
Процес транспортування залишив незабутнє враження в серцях мешканців та гостей міста, хоча Знам’янка і місто залізничників, але не часто можна побачити електровоз на центральній вулиці міста.

Процес встановлення пам’ятника тривав кілька годин, залізничники зосередженими та професійними рухами творили історію нашого міста. Приємно, що така подія не залишила осторонь і пересічних громадян, які давали таку необхідну моральну підтримку.
       
12    
«Наше місто має надзвичайно багату культурно-історичну спадщину. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам’ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію, що, можливо, докорінно змінила наше життя , про певну визначну постать, що так чи інакше вплинула на становлення й розвиток міста. То ж ми сьогодні передаємо нащадкам наш найбільший скарб»,- зазначає начальник Знам’янської дирекції залізничних перевезень Казанджій В.В.
       
12     
Нагадуємо , що пам’ятник електровоза - дарунок місту від наших залізничників.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1078 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты