Четвер, 02.05.2024, 01:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Січень » 25 » Літературна година “Зігріває душу молоду поетичне слово земляків”
15:59
Літературна година “Зігріває душу молоду поетичне слово земляків”
 
12         Запитаємо сьогодні пересічного краянина: кого він знає з відомих письменників краю? Відповідь обмежиться іменами І. Карпенка-Карого, М.Кропивницького, В.Винниченка та ще кількома прізвищами. І це в той час, коли наша земля дала світовій літературі десятки імен!...
Основною метою літературної години "Зігріває душу молоду поетичне слово земляків”, яку підготувала та провела міська юнацька бібліотека, було познайомити молоде покоління: учні 9-В, 10-Б ЗОШ №3( учитель –філолог, кл. кер. Артьом Н.В.) з творчістю поета-земляка, перекладача Олександра Дмитровича Архангельського.
"Поезія – це діло совісне”, - сказав неповторний Андрій Малишко. І та формула стала імперативом для кожної творчої душі, котра торкнулась слова.
Лаконізм чоловічої поезії в якій чіткий ритм не дає збою є однією з характерних особливостей поезії О.Архангельського, який прийшов в поетичний світ не тільки зі своєю темою, а і з своїм, ні на кого не схожим поглядом.
На зістрічі лунали вірші О.Ахангельського з його книг: "На едине о вечном, или Двухголосие”, "Кораллы слёз моих…Венок на сонет Сергея Есенина» , «Пятое время года» та переклади сонетів В.Шекспіра, віршів Л.Костенко, Є.Маланюка.
Діалог між поетом і учнями відбувся в щирій , непримусовій атмосфері. Було приємно бачити в очах молоді зацікавленість, інтерес до поезії.


Категорія: Новини культури | Переглядів: 821 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты