Середа, 24.04.2024, 14:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Червень » 17 » Любиш Україну – вчись перемагати
07:30
Любиш Україну – вчись перемагати
 
12
Минулого року на Кіровоградщині стартувала акція «Любиш Україну – вчись перемагати», метою якої є військово – патріотичні навчання молоді. Активну участь у цій акції приймає Знам’янський міський спортивно – технічний клуб Товариства сприяння обороні України. За підтримки народного депутата України С. Березкіна та у співпраці з Кіровоградською обласною організацією УСВА навчання були проведені майже в половині районів області. 

12 червня 2015 року акція проходила у с. Бережинці, куди з’їхалися учні сільських шкіл Кіровоградського району. Основам військової справи  школярів навчали у п’яти секторах, три з  яких забезпечував Знам’янський МСТК ТСО України. Директор ЗМСТК, учасник бойових дій на території Афганістану  В. Колебіденко розповідав про різні види вибухівки, демонстрував зразки макетів мін, пояснював принцип і наслідки їх дії  та вчив як діяти у разі знаходження вибухонебезпечних предметів. 
 
12
Дуже зацікавили дітей та дорослих страйкбольні копії гранатометів, адже саме такі, але справжні, використовують під час проведення АТО. Володимир Олександрович не тільки розповідав про те, як працює РГД, а й показував наочно. 

Спробувати зброю в дії можна було на іншому рубежі, де інструктор Знам’янського МСТК ТСО України Б. Колебіденко навчав учасників заходу тримати зброю, стріляти в ціль з автомата АК – 47, демонстрував стрільбу з різних положень. За правильне виконання завдання школярі мали можливість отримати бонус – стріляти з кулемета. 

 
12
Тринадцятирічна дівчинка Олександра Колебіденко була інструктором на рубежі з розбирання та складання автомата. Та й недарма. Адже в такому юному віці вона має особистий рекорд – 25 секунд! Саша демонструвала свої навички і вчила бажаючих виконувати це завдання вправно і швидко. Багатьом хотілося перевершити її рекорд: і дітям, і дорослим.

На інших рубежах школярі вчилися надавати першу медичну допомогу, транспортувати потерпілих, метали гранату на дальність та передивлялися виставку бойової зброї, що підготували бійці роти міліції спеціального призначення.

Організатори акції потурбувалися і про те, щоб знання, здобуті під час навчань, не забувалися, створили навчальний фільм та вручили диски із записом фільму кожному викладачеві військової справи. 


І. Іваненко, заступник директора
Знам’янського МСТК ТСО України

 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 980 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты