Четвер, 02.05.2024, 20:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 1 » Люди – це не товар! Ваша свобода - у ваших руках!
11:18
Люди – це не товар! Ваша свобода - у ваших руках!
12
Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності та брутальних, масових порушень прав і свобод людини. Коментар до ст. 149 Кримінального кодексу України вкказує, що під поняттям експлуатації людини слід розуміти всі форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї, подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах. Жертвами нинішніх форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей.

Глобалізація в світовому масштабі, нерівномірність соціально-економічного розвитку окремих регіонів світу спричинили небачене до цього часу поширення наприкінці XX ст. такого ганебного і антигуманного явища. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав. 
 
12
 З метою проінформувати учнівську молодь про проблему торгівлі людьми і втягнення в секс-індустрію, та надати важливу для подальшого життя інформацію з правових питань, правил юридичного оформлення документації для виїзду закордон, з’ясувати ставлення учнівської молоді до шлюбів з іноземцями та пошуку «легких заробітків», спеціаліст І категорії ЦСССДМ Білокамінська О., провела наприкінці жовтня 2013 р., комбіновані лекції з використанням відеоматеріалу на тему «Торгівля людьми. Кримінальна відповідальність за торгівлю людьми», разом з фахівцями із соціальної роботи ЦСССДМ, Мариною Н. і Кравченко М., які проводили соціологічні опитування у формі анкетування з даної теми. Заходи проводилися на базі Держаного Знам’янського професійного ліцею, спільно з заступником директора з виховної роботи Іваніною І. М та на базі Професійно-технічного училища № 12, спільно з заступником з виховної роботи Григорьєвою І. А.

12
В ході заняття учні мали змогу брати участь у дискусії по темі «Торгівля людьми» і обговорювати окремі ситуації на прикладах. Молодь отримала інформацію не тільки юридичну та загальну, а й ознайомилася із статистичними даними по основних країнах-постачальниках «живого товару», а саме Таїланд, Китай, Нігерія, Албанія, Болгарія, Білорусь і Молдова. Учні звернули особливу увагу не те, що в таких регіонах як Росія, Східна Європа, Японія і Колумбія, торгівля людьми знаходиться під контролем великих злочинних організацій, і зробили висновок, що у випадку потрапляння в рабство на території цих країн, вибратися з відти буде надто складно. Також взяли до уваги, що серед країн замовників секс-індустрії є Нідерланди, Бельгія, Австрія, Німеччина, Швейцарія, США, Італія, Ізраїль, Греція, Туреччина, а в розвинутих країнах Північної Америки, Західної Європи та Північної азії – слов’янські жінки і діти є одним з найбільш прибуткових і жаданих товарів.

Участь в соціологічному опитуванні взяло приблизно 75 осіб. При інтерпритації результатів - питання були поділені на 3 критерії:

- відношення студентів до виїзду за кордон,
- дана проблема очима студентів,
- бажання збагатитись.

За даними результатами можна зробити такий висновок, що дана проблема на сьогодні є актуальною, і молодь усвідомлює ризик виїзду за кордон, але через те, що в Україні досить складна економічна ситуація, тисячі людей приймають «вигідну» пропозицію - поїхати на заробітки за кордон, свідомо наражаючи себе на небезпеку.
 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 942 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты