Четвер, 28.03.2024, 11:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 6 » Людина-легенда
11:36
Людина-легенда
 
12
Знам'янщина пишається тим, що саме на її землі жила і працювала людина, яка залишила помітний слід в історії педагогіки, в людино творенні.

Цією людиною є Іван Гурович Ткаченко – директор Богданівської середньої школи. І хоч певний час він працював в Кіровоградському педінституті, виїздив з митцями за кордон, але в серцях багатьох своїх односельців, випускників, знам'янчан він був і залишився директором: вимогливим, працелюбним, і вчителем – розумним, талановитим, добрим і мудрим!

В далекому 1972 році, навчаючись в Олександрійському педучилищі, я потрапила на педагогічну практику в його школу. Було лячно: як зустріне мене, юну студентку, «світило» педагогічних наук! І скільки ж цінного і життєво потрібного я взяла після двох місяців практики в довге педагогічне життя! Іван Гурович заставив вивчити головне учнівське правило: любити дітей, поважати їхню гідність, постійно працювати над собою, протягом життя вчитися, - і тільки тоді ти будеш справжнім учителем.

Педагогічна доля моя склалася так, що із 42 років роботи в школі на керівній посаді – 32. Довелося «вчити вчителів». І я завжди пам’ятала слова мудрого наставника: «В кожного вчителя є своя «перлинка», що є окрасою уроку, його творчого життя. Знайти цю «перлинку» у кожного педагога, а потім допомогти йому стати справжнім майстром – таке завдання керівника». Таких «перлинок» я відшукала багато. І завдячна великому педагогу.

І хочеться, щоб 95-річний ювілей людини – легенди ще раз заставив осмислити: на чому ж стоїть сучасна педагогіка? Звідки треба черпати енергію й натхнення? Звідки ж брати любов до дітей, щоб після себе залишити слід на землі, як його залишив Іван Гурович Ткаченко.

Директор ЗШ І-ІІІст.№ 7 Корж Раїса Олександрівна
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 976 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты