Субота, 04.05.2024, 10:35
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Серпень » 14 » М.Ковальчук: Кіровоградщина першою приймає учасників пілотної програми обміну досвідом між обласними радами
16:52
М.Ковальчук: Кіровоградщина першою приймає учасників пілотної програми обміну досвідом між обласними радами

                          
1215-16 серпня цього року на Кіровоградщині відбудеться Всеукраїнський семінар посадових осіб обласних рад. Обласна рада першою прийматиме колег з усієї України в рамках реалізації пілотної програми обміну досвідом між обласними радами на 2013 рік.

Метою проекту, ініційованого Всеукраїнською Асоціацією органів місцевого самоврядування "Українська Асоціація районних та обласних рад", є сприяння обміну досвідом між фахівцями та особами, які займають керівні посади в органах місцевого самоврядування обласного рівня; посилення ролі районних та обласних рад у системі місцевого самоврядування в Україні, а також започаткування платформи, на якій посадові особи місцевого самоврядування районного та обласного рівня зможуть оперативно обмінюватися професійною інформацією.

- Брати участь у заходах такого рівня завжди цікаво і водночас відповідально - зазначив очільник найвищого представницькою органу місцевого самоврядування Кіровоградської області голова обласної ради Микола Ковальчук.

- Тим більше, що з четвірки обласних рад, а це -Харківська, Закарпатська область та Автономна Республіка Крим, ми першими проведемо на своїй території семінар {виїзне навчання) з питань кадрової роботи та діловодства. Серед запрошених на захід - учасники проекту DESPRO та посадові особи Верховної Ради Автономної Республіки Крим, виконавчих апаратів обласних рад з питань кадрової роботи та діловодства (всього понад 60 осіб).

Спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ і міст в Україні представляють районні та обласні ради. Саме на їх рівні накопичується, обробляється та аналізується інформація про загальні потреби жителів області у сфері охорони здоров'я, освіти, культури, розвитку територіальних громад тощо. Узагальнюючи інформацію про спільні потреби мешканців районів та областей, керівники та фахівці обласних рад повинні виконувати функцію менеджерів, розробляти проекти та програми, які сприятимуть реалізації інтересів населення в цілому по регіонах.

На думку голови обласної ради, сьогодні суттєвого вдосконалення потребує законодавство у сфері місцевого самоврядування.

- Сподіваюся, що реалізація пілотної програми, допоможе створенню єдиного інформаційного простору для керівників і спеціалістів місцевих рад представницького рівня, сприятиме поширенню позитивного досвіду, дозволятиме проаналізувати типові помилки, яких посадові особи місцевого самоврядування припускаються під час поточної діяльності, змоделювати варіант правильної поведінки щодо вдосконалення роботи. - підкреслив голова обласної ради і наголосив, - упевнений, що місцеве самоврядування Кіровоградщини дасть певний позитивний поштовх у цьому напрямку, що в перспективі забезпечить створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, захисту її прав, свобод і законних інтересів, надання якісних адміністративних і соціальних послуг.

 ПРЕС-РЕЛІЗ ЗАХОДУ


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 827 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты