П`ятниця, 03.05.2024, 12:10
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 29 » Механізм соціального захисту та реалізації конституційних прав населення
09:07
Механізм соціального захисту та реалізації конституційних прав населення
                                    
12   Міський голова І.Крижановський провів нараду по питанню стану виконання у місті Знам’янці соціальних ініціатив та завдань Президента України щодо розвитку будівельної галузі.

У нараді взяли участь:, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцький, начальник відділу архітектури та містобудування управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства І.Качанов, начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам'янської міської ради Л.Лаптєва, начальник відділу молоді та спорту виконавчого комітету Знам'янської міської ради Р.Ладожинська, начальник управління економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі виконавчого комітету Знам'янської міської ради Кирпа О.М., начальник відділу кадрів Знам'янської дирекції залізничних перевезень ДП "Одеська залізниця" Пашко О.Г., керуючий справами Знам'янського ТВБВ №10010/0177 АТ "Ощадбанк" Руденко Ю.В..

Качанов Ігор Олексійович детально ознайомив присутніх з механізмами соціального захисту та реалізації конституційних прав населення, а саме: надання державної підтримки певним категоріям громадян для будівництва (придбання) житла.

Сьогодні основними механізмами такої підтримки є:

- Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010 - 2017 роки. Згідної з цією програмою держава надає громадянинові безвідплатну підтримку у розмірі 30 відсотків вартості житла. В державі за час дії програми таку підтримку вже отримали близько 2,5 тисяч сімей. Зокрема у 2012 році за програмою було придбано 1200 квартир загальною площею 83 тис. кв. метрів.;

- Державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Відповідно до умов програми процентна ставка іпотечного кредиту не перевищує 16 процентів річних, з яких позичальник сплачує лише 3 проценти, решту погашає держава. При цьому строк кредитування складає до 15 років, а щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 50 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім'ї. В рамках дії програми у 2012 році укладено 1 233 угоди на здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів на загальну суму 282,8 млн.грн. Для її реалізації в 2013 році в Державному бюджеті передбачені 300 млн. грн., з яких близько 37 млн. гривень буде використано на компенсацію угод укладених у 2012 році, решту коштів буде направлено на компенсацію за новими угодами, яких очікується близько 2000.;

- Державна програма забезпечення молоді житлом. У 2013 році для реалізації програми передбачено 173,7 млн. грн. (у т.ч. 53,65 млн.грн. з місцевих бюджетів) Успішне виконання Програми протягом наступних п'яти років дасть можливість забезпечити житлом 17 тисяч молодих сімей та одиноких молодих громадян, збудувати 1 млн. кв. метрів житла.

Крім соціального спрямування важливим аспектом цих програм є пожвавлення будівельної галузі та галузі виробництва будівельних матеріалів, вирішення проблеми «довгобудів».



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 879 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты