П`ятниця, 29.03.2024, 04:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Червень » 16 » Ми – переможці!!!
07:31
Ми – переможці!!!
 
12
Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова Доба” за сприяння Міністерства освіти і науки  України  організовує  щорічну  Суспільну  акцію школярів  України  "Громадянин”.    Головною метою заходу  є  виховання  в  учнівської  молоді  розуміння важливості  громадянської  участі  у  процесі вирішення різноманітних  проблем  місцевої  громади. 

Залучаючись    до  такої  цікавої  роботи,  юні громадяни України  піднімають  актуальні  проблеми свого  краю,  пропонують  цікаві  та  неординарні шляхи їх розв’язання,  і  що  найважливіше,  беруть безпосередню  участь  у  їх  вирішенні.  Впродовж останніх  років  у Суспільній акції школярів України "Громадянин” взяло участь понад 20 000 юних громадян.
 
12
28 травня  2015 року у м. Києві відбувся фінал суспільної Акції школярів України "Громадянин 2015”. У заході взяли участь  35 кращих молодіжних команд  (160 дітей) з різних регіонів України, а також запрошені гості, громадськість, преса.

Переможцями Акції стали вже всьоме  учні НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей», члени ДМГО «Оберіг» (координатор С. Філіпова) та євроклубу «Меридіан» (керівник В. Панкевич).

Кожна команда мала можливість розповісти про свою роботу над проектом, задати питання та отримати на них відповіді заступнику міністра освіти і науки України Павлові Полянському,
Ми  привезли до столиці України конкретні результати своєї роботи по соціально-благодійному проекту «З Вірою у захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!».

Ми навчаємося, відпочиваємо  у той час, як наші батьки, брати чи друзі на фронті.   75 років тому  саме першого вересня розпочалася Друга світова війна, про яку ми чули жахливі розповіді. Та ніхто й подумати не міг, що  дітям ХХІ століття доведеться це також пережити. Що вони сидітимуть за партами і  думатимуть лише про одне, чи живі їхні татусі, рідні та знайомі, які обороняють незалежність України.
 
12
Ми стали значно дорослішими і свідомішими, переглядаємо новини та допомагаємо збирати кошти на гуманітарну допомогу військовим. Молодь сьогодні добре розуміє ціну мирного життя.

Зараз ми учні десятого класу. Дев’ять років наші улюблені вчителі навчали нас толерантності, дружби, взаєморозуміння, вмінню  прощати … Але не воювати! Не говорили нам про те, що доведеться зі зброєю в руках захищати свою країну або битися з ворогами. Так, як не говорили про це і тим хлопцям і дівчатам, які зараз воюють на Сході, або які вже пішли у вічність як Герої.   Вони не були готові до цього, бо їх виховували для миру, а не для війни.

Члени євроклубу «Меридіан» та дитячо-молодіжної  громадської  організації   «Оберіг»,   учні   НВК «Знам’янської ЗШ І-III ступенів №2-ліцей»  24 серпня 2014 року долучилися  до Благодійної Всеукраїнської Акції «Підтримай Українську армію». Проведення даної акції – це здійснення однієї великої справи усіх людей, яким небайдужа доля України.  На заклик підтримати нашу армію відгукнулися більшість учнів, батьків, педагогів нашої школи, а також активно долучились усі жителі міста Знам’янки.
 
12
Протягом десяти місяців ми проводимо благодійні акції, конкурси, марафони, концерти, ярмарки, реалізовуючи на них різноманітні смаколики та вироби, зроблені власноруч, активно беремо участь у міських акціях, організовуємо зустрічі із воїнами АТО, пишимо листи та  відправляємо малюнки на передову.

Ми, діти неоголошеної війни швидко подорослішали і, надихаючись прикладом старших, стали до «станка» допомоги нашим землякам, які зараз воюють на Сході.

Маленького Мирослава Голого уже ніколи не візьме на руки батько – Віктор Голий; ніколи не постукає до рідної домівки і не скаже: «Привіт, мамо! Це я!», -  Дмитро Цуркан, бо вони полягли там, на передовій, боронячи нашу державу від «братнього» російського народу.

У рамках соціально - благодійного проекту «З Вірою у захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!» у нашому місті відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Холодний Яр». На презентації були присутні продюсер стрічки Оксана Левкова, актор Влад Куценко, який знімався у номінованому на Оскар "Поводирі" та інших фільмах присвячених тематиці українського визвольного руху, науковий консультант фільму, кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко.

Організаторами цього заходу в нашому місті стали євроклуб «Меридіан»(керівник-  Валентина Панкевич - учитель географії НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей») та дитячо-молодіжна громадська організація «Оберіг»(координатор – Світлана Філіпова – учитель історії НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей»)

Після перегляду фільму відбулися прес-конференція та збір коштів на допомогу учасникам АТО - нашим землякам.
 
12
Сьогодні вони у Засвітах, а ми тільки починаємо розуміти значення їхнього подвигу для всіх нас. Подвигу, завдяки якому народилася вже якісно нова незалежна нація, мужності й звитязі людей, які змінили нас усіх і віддали свої життя за справді єдину неподільну Україну, за нашу свободу.

Відтак, започаткований благодійний проект – це як рука підтримки тим, хто захищає і змінює Україну, доводить справу Майдану до кінця. І тому наш проект обов’язково триватиме поки не закінчиться війна на Сході!

Справжні емоції, не дитячі переживання і щира віра в перемогу – це те, чим зараз живе наша молодь, яка вже добре знає, що таке бути справжнім патріотом і як потрібно любити свою рідну землю.
Від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема залежить, чи звучатимуть гордо і могутньо слова  "Україна” і "Український народ” у третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кануть у забуття, зазнавши духовної та фізичної смерті.
На цей час  благодійна допомога продовжується.

Ми хочемо ще  раз  і ще раз наголосити,  що ми за Україну,  ми  гордимося,  що живемо  саме на цій землі. Зрештою, Україна – це наша єдина країна.  Слава Україні!  Героям Слава!

Дякуємо нашому постійному меценату С.Кліпацькому за надану допомогу, кошти для поїздки.


Учні НВК, учасники Акції:
Велика Валерія, Гаврилюк Яніна, Омельченко Єлизавета


 
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1044 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3

Кировоград: новости и сайты