П`ятниця, 03.05.2024, 06:45
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 26 » Ми повинні направити свої зусилля на те, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями відчували себе повноцінними громадянами суспільства
17:45
Ми повинні направити свої зусилля на те, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями відчували себе повноцінними громадянами суспільства
 
12
Напередодні Міжнародного Дня інвалідів, за участю керівників відділів та управлінь міськвиконкому, інтернатних закладів міста, представників засобів масової інформації відбулася нарада відповідальних за проведення в місті у 2013 році Міжнародного дня інвалідів під головуванням першого заступника міського голови Володимира Олександровича Джулая.

Аналізуючи стан виконання розпорядження міського голови «Про затвердження міського Плану заходів щодо підготовки та відзначення у 2013 році Міжнародного дня інвалідів», Володимир Олександрович зазначив, що сьогодні до цієї проблеми привернута велика увага «На жаль, її актуальність не зменшується, а зростає з кожним роком. Статистика говорить про те, що за останні 2 роки в місті майже на 200 осіб збільшилася кількість інвалідів. Ми повинні направити свої зусилля на те, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями відчували себе повноцінними громадянами суспільства змогли прилучитися і до праці, і до громадської діяльності, мали гідні соціальні умови, матеріальну допомогу та лікування, - наголосив В.Джулай,.

Про стан соціального захисту інвалідів за результатами 10 місяців поточного року доповіла начальник управління соціального захисту населення Волошина А.М.

Так, станом на 01.11.2013 року обліку в управлінні перебуває 2059 інвалідів різних категорій. Оздоровлено в санаторно-курортних закладах України 17 осіб з обмеженими фізичними можливостями, в т.ч. 4 – в обласній бальнеологічній лікарні Кіровоградської обласної ради. Управлінням видано 288 направлень на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації всім потребуючим інвалідам. За звітний період 177 осіб забезпечені цими засобами через управління, пункт прокату терцентру, сервісний центр. Забезпечена своєчасна виплата компенсацій за невикористане санаторно-курортне лікування 20 інвалідам; на автопослуги, бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів - 83 інвалідам. Надана матеріальна допомога 71 інваліду на суму 11,0 тис. грн. В поточному році 6 інвалідам війни виконані безоплатні капітальні ремонти житла в повному обсязі на загальну суму 44,4 тис. грн.

Особлива увага приділяється працевлаштуванню людей з обмеженими можливостями. Саме у період з 4 листопада по 2 грудня 2013 року міськрайонним центром зайнятості проводиться Місячник сприяння зайнятості осіб з інвалідністю, під час якого організовані Ярмарок вакансій та послуг МРЦЗ для інвалідів; тренінг «Відчуй себе впевнено»; семінари для роботодавців та інвалідів «Ефективне працевлаштування спеціалістів, професіоналів з числа осіб з інвалідністю», «Знайдемо роботу разом»; окремі заходи з учнями спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів тощо. Спеціалістами міськрайонного центру зайнятості населення інвалідам надаються індивідуальні профінформаційні та профконсультаційні послуги про стан та потреби ринку праці, зміст основних професій, шляхи й умови профпідготовки та підвищення кваліфікації, можливості працевлаштування, протипоказання у зв’язку зі станом здоров’я.

За окремими планами проводяться заходи з нагоди Міжнародного дня інвалідів в інтернатних закладах, на базі міських бібліотек та в загальноосвітніх закладах міста. В міському Плані заходів передбачені зустрічі керівництва міста, депутатів міської ради з підопічними інтернатних закладів міста, де проживають та навчаються інваліди, відвідування вдома.

3 грудня 2013 року у приміщенні територіального центру відбудеться благодійний захід, концертна програма для інвалідів міста та інвалідів – підопічних територіального центру. Цього ж дня в усіх структурних підрозділах органів виконавчої влади планується проведення «Дня відкритих дверей» для інвалідів міста всіх категорій.
Всім відповідальним за виконання міського Плану заходів щодо підготовки та відзначення у 2013 році Міжнародного дня інвалідів надані окремі доручення, враховані пропозиції учасників наради.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 980 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты