Субота, 18.05.2024, 10:53
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Травень » 22 » Міський голова І.Крижановський взяв участь в онлайн - нараді, яку проводив голова Кіровоградської облдержадміністрації С.Ларін
08:34
Міський голова І.Крижановський взяв участь в онлайн - нараді, яку проводив голова Кіровоградської облдержадміністрації С.Ларін
12       Міський голова І.Крижановський взяв участь у  онлайн-нараді, яку проводив голова Кіровоградської облдержадміністрації С.Ларін.
Під час  наради начальник управління Держтехногенбезпеки в області Ігор Парфьонов проінформував про стан пожежної безпеки об’єктів з постійним або тимчасовим перебуванням дітей, розташованих на території області.
Перш, ніж аналізувати стан готовності об’єктів з постійним або тимчасовим перебуванням дітей до початку кампанії з оздоровлення в плані дотримання правил протипожежної безпеки Ігор Парфьонов зазначив, що всього на території області знаходиться 1139 об’єктів з постійним або тимчасовим перебуванням дітей, серед яких 605 навчальних, 421 дошкільних, 65 закладів культури, 34 охорони здоров’я, 7 оздоровлення і відпочинку і 2 дитячих будинки-інтернати.
Ігор Парфьонов не приховував той факт, що над приведенням до належного протипожежного стану цих об’єктів іще необхідно працювати, а деяким територіям, так взагалі дуже плідно трудитися.
За його словами результати перевірок, проведених у поточному році, засвідчили, що приписи органів державного пожежного нагляду на об’єктах соціальної сфери, освіти, культури та охорони здоров’я з постійним або тимчасовим перебуванням дітей виконуються на 53%. Так, не обладнано установками пожежної автоматики 304 об’єкти (52% від загальної кількості, яка підлягає облаштуванню), 220 наявних установки АПС (80%) не обслуговуються та знаходяться у непрацездатному стані, сигнали від приймально-контрольних приладів 281 установки (85%) не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження, 232 об’єкти (25%) не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами належності.
Також Ігор Парфьонов розповів про статистку проведеної вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій будівель та про роботу із виведеними сигналів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Що стосується виконання заходів із протипожежної безпеки на визначених об’єктах окремими територіями, то Ігор Парфьонов зазначив, що найгірша ситуація - в Устинівському та Вільшанському районах, де у поточному році у місцевих бюджетах взагалі не передбачено коштів на усунення відповідних недоліків протипожежного характеру. Перелічив він і інші райони, де є проблеми із протипожежною безпекою на об’єктах окремого спрямування, наприклад охорони здоров'я чи культури тощо. Серед них Бобринецький, Добровеличківський, Знам’янський, Світловодський райони та міста Знам’янка і Олександрія.
Голова облдержадміністрації Сергій Ларін підкреслив, що готуватися до оздоровчої кампанії необхідно завчасно, в тому числі це стосується і закладів з тимчасовим чи постійним перебуванням дітей і особливо - їх належного стану протипожежної безпеки. Адже мова йде про безпеку дітей, - наголосив Сергій Ларін.
Про стан підготовки до відзначення в області Міжнародного дня захисту дітей проінформувала під час  наради начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова.
Відзначення свята розпочнеться іще напередодні 1 червня, коли керівництво області відвідає вихованців загальноосвітніх шкіл-інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Також у переддень Міжнародного дня захисту дітей за ініціативи голови постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім'ї, молодіжної політики Анатолія Короткова відбудеться благодійний концерт, зібрані кошти від якого будуть передані для лікування семи онкохворих дітей.
Як повідомила Віра Сухопарова, 1 червня планується відкриття обласного центру соціальної допомоги матері і дитини. Вона зауважила, що на відкриття закладу запрошений Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.
Традиційний святковий концерт відбудеться цього дня в обласній філармонії. У святі візьмуть участь діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах області, закладах створених благодійними громадськими організаціями, закладах нового типу, сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, обдаровані та талановиті діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (усього 57 родин та колективів дитячих закладів, а саме 836 дітей і дорослих).
Як розповіла Віра Сухопарова, також у рамках обласного свята відбудеться нагородження грошовою премією 102 учнів-переможців області у Всеукраїнських учнівських олімпіадах та 3 обдарованих дітей (вихованців дитячого будинку сімейного типу та опікунської сім’ї), які отримають путівки до дитячих оздоровчих закладів „Молода гвардія” та „Артек”.
Розповіла Віра Сухопарова і про запланований на 31 травня прес-тур за участі першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка, що має на меті познайомити журналістів із утриманням та вихованням дітей в ДБСТ Знам’янського району.
Віра Сухопарова наголосила, що протягом 1-3 червня святкові заходи будуть проведені для вихованців усіх загальноосвітніх шкіл-інтернатів обласного підпорядкування (2503 вихованці), обласного притулку для дітей "Надія”, для дітей з особливими потребами - вихованцями Новомиргородського та Знам’янського дитячих будинків-інтернатів (268 вихованців), а також для дітей в закладах управління охорони здоров’я (дитяча обласна лікарня, обласний будинок дитини, Староосотському дитячому протитуберкульозному санаторії).
А от на територіях міст і районів області заходи з відзначення Міжнародного дня захисту дітей розпочнуться вже цього тижня, 26 травня, - повідомила Віра Сухопарова. Зокрема, це будуть святкові концерти, конкурси малюнків, спартакіади, змагання, конкурси, вікторини тощо.


                                              За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 739 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты