Четвер, 02.05.2024, 15:04
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 13 » Міський голова І.Крижановський взяв участь у розширеному засіданні колегії Кіровоградської ОДА
14:02
Міський голова І.Крижановський взяв участь у розширеному засіданні колегії Кіровоградської ОДА
 
12       13 грудня міський голова І.Крижановський взяв участь у розширеному засіданні колегії Кіровоградської обласної державної адміністрації, де були розглянуті питання про підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджетів у січні-листопаді 2011 року, стан фінансової дисципліни та стан виплати заробітної плати в області.
Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах , в установах і організаціях міста Знам'янка станом на 01.12.2011 року становить 519,9 тис.грн. , що дорівнює 130, 6 % по відношенню до 01.01.2011 року.У структурі загального боргу заборгованість на економічно активних підприємствах міста склала 100% до загальної суми, в т.ч.: КП "Шляховик" - 43,0 тис.грн., 8,3 % до загальної суми; ПАТ "Завод Пуансон" - 476, 9 тис.грн., 91,7 % до загальної суми; У складі видатків на утримання бюджетних установ на 2011 рік в неповному обсязі була профінансована заробітна плата працівникам освіти, культури, охорони здоров'я та інші на суму 1255,3 тис.грн., тобто кредиторська заборгованість станом на 01.10.2011 року складала - 1255,3 тис.грн., залишок непогашеної короткотермінової казначейської позички станом на 01.10.2011 року складав - 1956,2 тис.грн.
Всього кредиторська заборгованість станом на 01.10.2011 року склала - 1841,7 тис.грн. Проблема знята з наданням додаткової дотації місту в сумі 3900,0 тис.грн. Заборгованість із виплати заробітної плати на державних підприємствах відсутня. 
Начальник головного управління економіки облдержадміністрації Ніна Рахуба під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації детально проаналізувала підсумки економічного і соціального розвитку області у січні-листопаді поточного року. Основну увагу вона приділила ключовим проектам обласної програми "Центральний регіон - 2015", реалізованим цього року.
Серед вагомих результатів у промисловості Ніна Рахуба виділила введення в експлуатацію заводу з виробництва тканини із пропілену ТОВ "Метсервісгруп" у Побузькому Голованівського району, заводу з виробництва паливних гранул у Добрянці Вільшанського району, відновлення виробничої діяльності ПАТ "2-й ім. Петровського цукровий завод" в Олександрівці та ТОВ "Сабівський гранітний кар’єр" у Новоархангельському районі. Загалом у галузі промисловості у рамках обласної програми "Центральний регіон – 2015" (за даними автоматизованої системи контролю) станом на 8 грудня реалізовано 16 інвестиційних проектів, у процесі реалізації перебувають іще 30.
Перелічила Ніна Рахуба і знакові проекти, реалізовані в агропромисловому комплексі. Серед яких: будівництво свинокомплексу на 60 тис.голів у Компаніївському районі; введення в експлуатацію 4-х сучасних елеваторів загальною потужністю 130 тис.тонн одночасного зберігання зернових та олійних культур (Новгородківський, Новоукраїнський, Олександрійський райони, та м. Світловодськ) і початок будівництва молочнотоварного комплексу на 5 тисяч голів у Олександрійському районі.
Після тривалого періоду падіння відновила зростання легка промисловість. Відтак, індекс промислового виробництва в області є вищим, ніж у середньому в Україні.
Разом з тим, як зауважила Ніна Рахуба, не задіяним залишається потенціал таких підприємств, як ТОВ Кіровоградський "Лікеро-горілчаний завод", Державний Кіровоградський сокоекстрактовий завод, ТОВ "Темп ЛТД", ТОВ "Знам'янський граніт", ВАТ "Кіровоградський кар'єр", ТОВ Світловодський Завод "Скло", ВАТ "Добровеличківський консервний завод Плюс", ВАТ "Долинський птахокомбінат", ТОВ "Цегельний завод", ТОВ "Укрбудінвест". Окрім цього, за її словами, не повністю завантажені виробничі потужності Новоукраїнського комбінату хлібопродуктів, Новоархангельського сирзаводу та Світловодського маслосиркомбінату, Кіровоградського ремонтного заводу, заводу "Пуансон".
Виділила начальник головного управління економіки облдержадміністрації і найбільш важливі соціальні проекти, внесені до програми "Центральний регіон - 2015" на цей рік. Вона нагадала, що Кіровоградщина разом із сімома іншими пілотними регіонами бере участь у Національному проекті "Нове життя", в рамках якого на базі обласної лікарні незабаром запрацює сучасний перинатальний центр. Завдяки соціально відповідальному бізнесу в Кіровограді створено центр реабілітації онкохворих. Практично заново збудовано Перчунівську школу, відновлено школу в Устинівці, збудовано у Свердловому, будівельні роботи на яких тривали понад 3 роки. За ініціативи голови облдержадміністрації значну увагу по всій області приділено оновленню шкільних меблів. Продовжує успішно виконуватись програма "Шкільний автобус", так, із 28 шкільних автобусів, придбаних цього року, 11 закупили за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Як зауважила Ніна Рахуба, підвищення економічної активності у промисловості області сприяло зростанню й інвестиційної активності суб’єктів господарювання.
- Обсяг інвестицій в основний капітал склав понад 2,6 млрд. грн., що майже в 1,9 рази більше порівняно із січнем-вереснем 2010 року. Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області станом на 1 жовтня 2011 року склав 69,5 млн. дол. США та збільшився на 7,1 % до початку 2011 року - повідомила Ніна Рахуба.
Особливу увагу приділила Ніна Рахуба проведеній роботі з підвищення доходів громадян. За її словами, відбулося збільшення середньомісячної заробітної плати на 16,2% порівняно із січнем-жовтнем 2010 року, у тому числі і у промисловості – на 18,5%, і у сільському господарстві – на 33,6%;
Але, як зауважила Ніна Рахуба, проблема зайнятості лишається найбільш актуальною для жителів області. Вона розповіла, що для поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення протягом року працевлаштовано 22,8 тис. незайнятих громадян, що на 8,2% більше, ніж у січні-жовтні минулого року і створено більше 18 тисяч нових робочих місць. Але вона не приховувала той факт, що ліквідовано більше 12 тисяч робочих місць. Ніна Рахуба перелічила території, де кількість ліквідованих робочих місць найвища. А це Ульяновський, Маловисківський, Кіровоградський райони та міста Кіровоград і Знам'янка.
Загалом, серед найбільш гострих проблем в області залишається питання зайнятості населення, низький рівень його доходів, суттєве зменшення обсягів житлового будівництва.
Насамкінець Ніна Рахуба повідомила, що за результатами комплексної оцінки соціально-економічного розвитку територій області визначено 3 групи районів. До першої групи увійшли райони, які займають 1-5 місця у загальнообласному рейтингу: Кіровоградський, Новоархангельський, Новомиргородський, Олександрійський та Устинівський райони. До другої групи належать райони, які займають 6-16 місця: Бобринецький, Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський, Долинський, Компаніївський, Маловисківський, Новоукраїнський, Новгородківський, Олександрійський та Петрівський райони. А третя група – це райони, які займають 17-21 місця, їхні показники соціально-економічного розвитку є найнижчими серед інших районів області: Вільшанський, Знам’янський, Онуфріївський, Світловодський і Ульяновський райони.
Відтак, колегія облдержадміністрації, проаналізувавши результати оцінки діяльності райдержадміністрацій у січні-вересні 2011 року прийняла рішення визнати роботу Знам’янської та Ульяновської райдержадміністрацій недостатньою, а Вільшанської – незадовільною.
Під час колегії облдержадміністрації начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Шеремет проінформував про результати виконання місцевих бюджетів області за січень-листопад 2011 року.
Він повідомив, що у січні-листопаді поточного року надходження податків і зборів та інших обов'язкових платежів до загального і спеціального фондів бюджетів усіх рівнів у цілому по області склали 2396,5 млн.грн., з них 1297,2 млн.грн. надійшло до місцевих бюджетів, а 1099,3 млн.грн. - до державного бюджету.
Сергій Шеремет зауважив, що порівняно з відповідним періодом минулого року надходження до місцевих бюджетів зросли на більш, ніж 18%, і до державного бюджету – на 29,2%.
Як повідомив Сергій Шеремет, виконання планових показників по власних та закріплених доходах загального фонду становить 104,3%, у тому числі по основних бюджетоутворюючих податках: податку на доходи фізичних осіб – 103,5%, платі за землю – 106,3%.
Він підкреслив, що приріст доходів загального фонду в цілому по області склав 164,6 млн.грн., або 17,8%.
Перелічив Сергій Шеремет території, де зафіксовано найнижчий рівень виконання річних затверджених показників по власних і закріплених доходах загального фонду місцевих бюджетів. Серед них Маловисківський і Світловодський райони та міста Олександрія, Світловодськ і Кіровоград.
Що стосується надходжень до спеціального фонду місцевих бюджетів області, то за словами Сергія Шеремета, вони склали 208,7 млн.грн.


                                                               

                                                                     За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 810 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты