Субота, 27.04.2024, 04:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 2 » Міський голова І.Крижановський взяв участь у засіданні регіональної дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування
20:51
Міський голова І.Крижановський взяв участь у засіданні регіональної дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування
 
12         2 лютого 2012 року міський голова І.Крижановський взяв участь у засіданні Кіровоградської регіональної дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.
Голова Кіровоградської обласної ради М.Ковальчук повідомив, що метою створення дорадчої ради є сприяння діалогу органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади для узгодження загальнодержавних, регіональних та місцевих інтересів.
Члени ради розглянули питання про вивчення спільного досвіду органів місцевого самоврядування та виконавчої влади з питань впровадження інвестиційних проектів розвитку регіону.
В свою чергу Ігор Борисович Крижановський звернувся до виконавчого директора Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України Валентини Григорівни Ільюшкіної з пропозиціями до проекту Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування".
Виконавчий комітет Знам’янської міської ради вважає за доцільне внести свої пропозиції до редакції названого проекту Закону в наступному варіанті:
Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 року №2493-111 зі змінами та доповненнями визначає поняття посадової особи органу місцевого самоврядування.
У проекті Закону взагалі поняття терміну «посадова особа органу місцевого самоврядування» відсутня, а статтею 1 цього проекту пропонується ввести таке поняття як «службовець органу місцевого самоврядування».
Оскільки частина 1 статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає посадових осіб органу місцевого самоврядування в Україні, а тому пропонуємо в статті 1 названого проекту Закону визначити поняття «посадова особа органу місцевого самоврядування».
В частині 3 статті 2 проекту Закону необхідно текст слів «згідно з критеріями, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері державної служби» виключити.
У проекті Закону посилання на Закон України « Про державну службу» взагалі необхідно виключити.
В частині 1 статті 4 проекту Закону слова «центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері державної служби» необхідно виключити.
Вважаємо за необхідне в частині 1 статті 6 проекту Закону чітко визначити перелік осіб які відносяться до виборних та адміністративних посад.
Частина 2 статті 6 проекту Закону необхідно чітко визначити класифікацію посад органів місцевого самоврядування і не повинна бути пов'язаною з класифікацією посад державної служби, так як частина 3 названої статті визначає перелік груп.
В частині 4 статті 6 проекту Закону необхідно визначити підгрупи без посилання на державну службу. У статті 15 проекту Закону, що стосується освітньо - кваліфікаційних вимог до осіб які претендентів на службу в органи місцевого самоврядування, необхідно виключити середню освіту, а залишити базову вищу освіту та вищу освіту за кваліфікаційним рівнем «спеціаліст», «магістр».
Частини 2, та 3 статті 15 проекту Закону в такому варіанті веде до корупційних дій, а тому пропонуємо чітко прописати у законі вимоги до посад.
Частина 1 пункту 4 статті 16 проекту Закону, що стосується прийняття особи на службу в органи місцевого самоврядування «10 календарних днів» не узгоджується з Указом Президента України «Про порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на заняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».
Абзац 2 частини 4 статті 16 проекту Закону що стосується випробування визначеному Законом України «Про державну службу» виключити та прописати конкретно на підставі даного проекту закону.
Частину 5 статті 16 проекту Закону що стосується проведення конкурсу та випробування під час прийняття на службу необхідно чітко конкретно розписати, а посилання на Закон України «Про державну службу» виключити.
Текст зазначений у частині 6 статті 21 проекту Закону щодо оформлення результатів конкурсу та проведення повторного конкурсу необхідно виключити та прописати конкретно відповідно до вимог існуючого Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».
У статтях 21, 23,24, 25 проекту Закону необхідно виключити слова з посиланням на Закон України «Про державну службу» та прописати конкретно, чітко з посиланням на Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування».
Крім зазначеного необхідно в проекті Закону передбачити соціальні гарантії при звільненні посадових осіб.
Оскільки Закон України «Про державну службу» вступає в дію з 1.01.2013 року, а тому вважаємо за доцільне проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» ввести в дію в повному обсязі також з 1.01.2013 року".




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 657 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты