Неділя, 05.05.2024, 03:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 6 » Міський голова Ігор Крижановський привітав з 90-річчям Ніклонського Георгія Івановича
14:29
Міський голова Ігор Крижановський привітав з 90-річчям Ніклонського Георгія Івановича
     
12У чарівну, квітучу весняну пору року відзначив свій поважний ювілей ветеран Великої Вітчизняної війни, підполковник у відставці, заступник голови Знам’янської міської організації ветеранів України, голова комітету ветеранів війни і військової служби міської організації ветеранів України Ніклонський Георгій Іванович.

Привітати ювіляра з визначною подією завітали міський голова Ігор Крижановський, голова Знам’янської міської організації ветеранів України Ганна Бабійчук, начальник управління соціального захисту Алла Волошина, директор територіального центру обслуговування населення Тетяна Костікова.

«Ми пишаємося Вашим поколінням - поколінням героїв і переможців, які з честю пройшли через найтяжчі випробування Великої Вітчизняної війни. Притаманні Вам активна життєва позиція, невичерпна енергія, досвід та працьовитість гідно здобули Вам велику повагу і авторитет.
Бажаємо Вам і Вашим рідним міцного здоров'я, життєлюбства, щастя і мирного неба над головою. Нехай і надалі Ваше життя буде наповнено оптимізмом і мудрістю, а удача супроводжує Вас завжди», - з такими словами звернувся міський голова до ювіляра.

Життєвий шлях Георгія Івановича довжиною в 90 років був не з легких, не вистелений квітами … Про таких кажуть: «Людина з легенди !». І це дійсно так. Тільки вчитаймося в короткий опис його життєвої історії.

Ніклонський Георгій Іванович народився 6 травня 1924 року в м. Знам’янці. Закінчив середню школу, Київський електромеханічний технікум.

В лавах Червоної Армії з грудня 1943 р. в 214 стр. полку 2-го Українського фронту - курсант. З лютого 1944 р. в складі 5-ої Гв. Армії, 383 окремої моторизованої розвідроти - розвідник. З червня 1944 - фр. 299 Харківська стр. Дивізія, 960 стр. Полк, розвідрота, помічник командира взводу. З серпня 1945 р. Укр. Фр. (Південна група військ) 68 стр. Дивізія, 200 стр. Полк, командир взводу розвідки визволяв Кіровоградщину, с. Грузьке, Шестаківську, Плетений Ташлик, В - Виску, Балту, Котовськ, Дубосари. Брав участь у Ясо - Кишинівській битві, визволяв Молдавію, Румунію. Нагороджений орденами «Красная звезда», «Слави» ІІІ ст., двома медалями «За отвагу».

Уся трудова діяльність Ніклонського Г.І. з 1946 року пов’язана зі Знам’янською дистанцією сигналізації та зв’язку Одеської залізниці де він пропрацював на посаді старшого електромеханіка. За період роботи проявив себе висококваліфікованим спеціалістом. Набуті знання та досвід постійно передавав молодому поколінню. За час роботи в дистанції нагороджувався грамотами, орденом «Трудового Красного Знамени», знаком «Почесний залізничник».

З 1990 року працював на громадській роботі заступником голови Знам’янської міської організації ветеранів України, головою комітету ветеранів війни і військової служби. Відповідальний, ініціативний, завжди користується заслуженим авторитетом серед ветеранів, учнівської молоді. Провів незліченну кількість зустрічей з колективами шкіл, училищ міста.

У 1999 році за його активною участю відкрито у місті Меморіальний комплекс, де увічнена пам’ять декількох тисяч визволителів Знам’янки, району, області. У 2007 році в одному із мальовничих куточків Чорного лісу на Знам’янщині Георгій Іванович, спільно з ветеранами-ентузіастами, облаштував галявину «Ветеран», де проходять зустрічі до Дня Перемоги, Дня визволення міста Знам’янки від фашистських загарбників, Дня міста, Дня людей похилого віку, різні зустрічі з молодим поколінням, огляди-конкурси, семінари ветеранів області і т.д.
Був ініціатором прийняття Програм соціального захисту ветеранів, здійснення громадського контролю по виконанню законодавчих актів, що стосуються захисту ветеранів. Як член виконавчого комітету Знам’янської міської ради брав активну участь у житті територіальної громади міста, за що неодноразово нагороджувався відзнаками міської ради.

Тож, наш шановний Георгію Івановичу, ми ще і ще раз вітаємо Вас зі знаменним ювілеєм. Зичимо щасливого довголіття, сімейного затишку та щирої любові рідних і близьких.

Многії Вам літа, добробуту та злагоди!
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 828 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты