Неділя, 28.04.2024, 10:05
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Міський голова Крижановський І.Б. взяв участьу Другому етапі в рамках проекту «Інновації, інформація, розвиток»
08:41
Міський голова Крижановський І.Б. взяв участьу Другому етапі в рамках проекту «Інновації, інформація, розвиток»
 
12
Другий етап в рамках проекту «Інновації, інформація, розвиток. Розширення співпраці і підвищення інвестиційної привабливості малих міст України» проходив  в Нижній Силезії Республіка Польща.

В навчальному візиті приймала участь делегація представників органів місцевого самоврядування з різних областей України. Кіровоградщину представляв Знам’янський міський голова Крижановський І.Б.

Взагалі нижньосілезьське воєводство характеризується специфічними економічним та соціальним кліматом і прикордонним розташуванням, добре розвинена інфраструктура транспорту та зв’язку, велика ємність ринку, темп та напрямки змін, які тут відбуваються, а також розвинене бізнес середовище, розмір та якість трудових ресурсів, висока частка вільних інвестиційних територій у спеціальних економічних зонах – усі ці фактори визначають інвестиційну привабливість нижньосилезького регіону.

Суб’єктами господарювання сприяє можливість користуватися юридичним та фінансовим обслуговуванням, добре розвинена мережа банків і установ які підтримують розвиток підприємництва. Справне обслуговування інвестора забезпечується у тісній співпраці з установами бізнес-середовища, такими як агентства регіонального розвитку, правління спеціальних економічних зон та промислово-технологічних парків. Правління воєводства передбачає подальшу підтримку суб’єктів, які підтримують технологічні інновації та подальше створення нових промислових і технологічних парків, у тому числі шляхом активізації політики ринку праці.

Для іноземних інвесторів органи самоврядування воєводства забезпечують безкоштовне обслуговування через нижньосілезьке агентство економічної співпраці, завдання якого є допомога ознайомитись із чинним законодавством, адміністративними процедурами, що діють при співпраці із членами та спеціальними економічними зонами.

Найважливішим інструментом для залучення інвесторів у Нижню  Сілезію служать СЕЗ, які пропонують підприємцям відповідно підготовлені інвестиційні території та підтримку в адміністративних процесах, а тим хто інвестує у зоні мінімум 100 тис. євро, додаткову публічну допомогу у вигляді пільг при сплаті податку на прибуток. У регіоні функціонує чотири такі зони.

Найбільшу частку ВВП у Нижній Сілезії  мають суб’єкти, які діють у секторі послуг – 55%, промисловий сектор забезпечив 35,4% ВВП, будівельний – 7,5%, а сількогосподарський  - 1,9%. 

Робота походила в різних регіонах нижньосілезького воєводства і була організована на високопрофесійному рівні.

Перше про що говорили керівники різних органів місцевого самоврядування під час зустрічей, це про підтримку поляками українського народу у зв’язку з воєнними діями на Сході України. Вони ділились своїми досягненнями, розповідали про проблеми і шлях їх вирішення. 

Але базою для досягнень високого соціальноекономічного розвитку громад стала проведення в Польщі реформи місцевого самоврядування у 1994 році.

Нова Рада – це місто із понад 23 тисячами жителів, має помисловий характер. У місті розвивається видобувна, електронна, хімічна промисловість і туризм. Про інвестиційну привабливість свідчать насамперед новорудня підзона ( яка активно розвивається) Валбжихської спеціалізованої економічної зони, створення нових інвестиційних ділянок на території новорудського промислового парку, новорудського технологічного інкубатора, а також іноземні інвестори, котрі приймають рішення розмістити свої інвестиції в місті.

Підприємці, котрі інвестують на запропонованих територіях, що належать до ВСЕЗ, мають можливість отримати звільнення від сплати податку на нерухоме майно, а які інвестують «INVESТ – PARK»  можуть отримати публічну допомогу у вигляді пільг у сплаті податку на прибуток, якщо забезпечать відповідну суму нової інвестиції або створять і утримуватимуть впродовж певного часу відповідну кількість робочих місць.

Сьогодні на зростання економічного потенціалу даного регіону впливає інституційна підтримка бізнесу. Особливу роль відіграють установи бізнес – середовища – УБС, які ефективно функціонують, особливо переважна діяльність агентства регіонального розвитку AT «AGROREG», функціонуванню новорудського промислового парку та технологічного інкубатора. Дані установи виконують важливу функцію підтримки підприємства та іноваційності у місті.

Місто Валбжих нараховує 120 тис. жителів і характеризується зручним розташуванням, що служить однією з інноваційних переваг, інші переваги Валбжиха:

- Валбжихська СЕЗ «INVESТ – PARK»;
- Один із найбільших центрів автомобілебудівної промисловості центральної Європи;
- Державні та місцеві пільги для інвесторів;
- Розвинена технічна інфраструктура та бізнес-оточення, серед іншого нижньосілезький технологічний парк;
- Доступність кваліфікованих кадрів;
- Економічна активність місцевої громади;
- Другий за значенням студентський центр у регіоні – близько 9 тисяч студентів;
- Розвиток туризму.

Валбжих підтримує переважно діяльність малих і середніх підприємств на яких вона значною мірою будує свій економічний розвиток. Заходи мають на меті створення сприятливих умов для заснування нових суб’єктів господарювання, а також для підтримки розвитку існуючих фірм. Наприклад пропозиціє при сплаті місцевих податків і зборів під назвою «Пакет Підпиємництво». Він містить ряд пропозицій пільгових ставок податків та адміністративних зборів для нових фірм та підприємств які створюють робочі місця, спрощень у використанні ужиткових приміщень. Забезпечено широкий доступ до всебічної  інформації та практичної допомоги створення Пункту обслуговування підприємців, метою якого є надання всебічної інформації про принципи реєстрації господарської діяльності, про інвестиційну пропозицію зміни та можливості отримання джерел фінансування капіталу для підприємців.

Важливим акцентом діяльності який підвищує шанси міста Валбжих на залучення інвесторів, є підготовка ділянок під інвестиції, із залученням розташуванням, обладнаних сучасною інфраструктурою та системою фінансової підтримки. 

Суттєвою підтримкою для майбутніх та теперішніх інвесторів є функціонування нижньосілезького технологічного парку, метою якого є створення території, привабливої для ведення господарської діяльності, заохочення інвестувати у справи пов’язані із сучасними технологіями, при залученні зручного розташування, сучасної інфраструктури, професійних допоміжних послуг одночасно із системою фінансової підтримки.

Місто Дзержонюв налічує 33 тисячі мешканців і є одним із самих креативних міст Польщі. Бурмістр міста Марек Пьорук під час зустрічі сказав: «Ми йшли до цих результатів 20 років».

Ключове значення для економічного розвитку міста має існування від 1997 року філії Валжебської СЕЗ «INVESТ – PARK» Вона створює вигідні та привабливі умови для інвесторів. Малим та середнім фірмам пропонується пакет пільг та спеціальних умов для господарської діяльності. В місті впроваджуються в життя багаторічний інцест план, який є інструментом для подання заявок на дотації з Євросоюзу.

На сьогоднішній день в промисловості Дзержонюва домінують малі та середні підприємства.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 839 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты