Субота, 04.05.2024, 00:01
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 4 » Міжнаціональна злагода та релігійне порозуміння – умова стабільності та єдності громади
10:07
Міжнаціональна злагода та релігійне порозуміння – умова стабільності та єдності громади
 
12
Відбулася апаратна нарада під керівництвом міського голови Ігоря Борисовича Крижановського за участю заступників, керівників структурних підрозділів міськвиконкому, керівників закладів, підприємств, установ міста.

Головне питання наради - про стан реалізації у місті Знам’янці державної політики щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.

"Сьогодні Президент України В.Ф.Янукович наголошує на необхідності усунення обмежень та порушень прав будь-якої національної меншини в Україні та зазначає , що Міжнаціональна злагода та релігійне порозуміння – умова стабільності та єдності громади" – говорить міський голова І.Крижановський , розпочинаючи нараду

Надалі міський голова підкреслив , що міська влада з повагою ставиться до прагнення представників національних менших налагоджувати і мати зв’язки зі своєю історичною батьківщиною. Це має велике значення й для налагодження неформальних відносин між державами, а також і впливу на них щодо відповідного ставлення до української діаспори в тій чи іншій країні. Водночас національні меншини мають можливість отримувати певну допомогу в розвитку своєї національної культури, освіти і засобів масової інформації рідною мовою.
  
12
Як повідомив головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю В.Зайченко, за статистичними даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року загальна чисельність населення міста Знам’янка складає 29,2 тис. осіб, в тому числі, 3,0 тис. осіб – росіяни, що становить більше 10% чисельності населення; 0,1 тис.осіб – білоруси; 0,1 тис. осіб - молдовани.
Місця компактного проживання національних меншин:
росіяни, молдовани, роми – смт. Знам’янка Друга.

На даний час у місті функціонують дві громадські організації національних меншин в Україні : Відділення Всеукраїнської громадської організації „Руський рух України” у місті Знам’янці та Громадська організація товариства ромів міста Знам’янки „Амарі Бахт”.

Керуючою справами міськвиконкому Н.Тесленко, відділом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю постійно проводяться співбесіди з керівниками релігійних організацій міста, під час яких порушується питання про проведення священнослужителями роботи з віруючими, спрямованої на виховання толерантного світогляду.

Відділом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю проводиться робота з лідерами молодіжних громадських організацій відносно забезпечення інформаційно-просвітницької роботи серед членів громадських організацій щодо запобігання проявам расової та етнічної дискримінації, на формування толерантності.


Надаючи слово начальнику відділу культури і туризму С.Бабаєвій, міський голова наголосив, що Глава держави неодноразово підкреслював: "Держава зобов’язана забезпечити потреби національних меншин у культурній, мовній та інформаційних сферах". 

С.Бабаєва зазначила, щовідділом культури і туризму міськвиконкому продовжується проведення моніторингу стану забезпечення прав національних меншин, задоволення їхніх етнокультурних потреб.

Бібліотеками міста постійно проводяться заходи по відзначенню знаменних подій з історії культур національних меншин, життя творчості відомих діячів літератури, культури, мистецтв (книжкові виставки, книжкові викладки, огляди літератури, тематичні полички). В бібліотеках діють виставки творів кращих представників мистецького середовища культури, освіти і науки національних меншин України. Книжковий фонд на російський мові в центральній бібліотечній системі складає 85769 примірників 

У міському Палаці культури, Центрі дитячої та юнацької творчості, музичній школі ім. Лисенка, школах міста діють різноманітні гуртки, в яких займаються діти національних меншин.

У репертуарах колективів художньої самодіяльності постійно використовуються пісні та танці різних народів.

Під час проведення загальноміських культурницьких заходів до участі у концертах залучаються представники різних національностей, які проживають на території міста

Станом на 31.10.2013 року у бібліотеках та закладах міста проведено: інформаційну довідку «Національні меншини в Україні – розселення»; інформаційний огляд «Українці та національні меншини»;бесіду «Національний склад населення Знам’янщини»; годину цікавих повідомлень «Історія нашого краю – факти відомі і невідомі»;тематичну поличку «Народів малих не буває; інформаційні хвилинки на годинах спілкування «Культура представників різних національностей надбання нашої держави»; викладки в шкільних бібліотеках творів авторів різних національностей; усний журнал «Толерантність. Вимога часу чи моральна категорія»; конкурс малюнків «Ми живемо в Україні» бесіди «Звичаї інших народів». У травні поточного року у міському Палаці культури відбувся концерт театру циганської пісні з м. Києва.

«Забезпечення потреб національних меншин у освітній сфері – ключове завдання Президента України у державній етнонаціональній політиці» - цими слова розпочала свій виступ начальник відділу освіти Н.Попова та підкреслила, що згідно календарних планів в усіх закладах освіти щорічно проводяться заходи по відзначенню знаменних подій з історії національних меншин. На уроках зарубіжної літератури вивчається творчість відомих діячів національних меншин їх культура та мистецтво.

Центр дитячої та юнацької творчості веде велику роботу по залученню дітей із числа національних меншин до роботи в гуртках хореографічного, природно-натуралістичного напрямків, музики та співів. Вихованці позашкільних навчальних закладів приймають активну участь у концертних програмах міста.

По закінченню апаратної наради міський голова підкреслив, що Президент України особливу увагу приділяє подальшій гармонізації міжетнічних відносин в Україні, забезпеченню прав національних меншин і відповідні служби повинні на місцях виконувати доручення Глави держави, щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння , задоволення культурних та освітніх потреб.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 832 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты