П`ятниця, 19.04.2024, 04:07
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 2 » Міжнародні муніципальні слухання «Розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях»
12:26
Міжнародні муніципальні слухання «Розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях»
 
12          Міський голова І.Крижановський взяв участь у Міжнародних муніципальних слуханнях «Розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях», які відбулися за сприяння та участі Ради Європи у місті Києві 1 листопада 2011 року в рамках програми головування України в Комітеті міністрів Ради Європи.
Завдання Слухань:
1. Презентація Стратегії інновацій та належного врядування, рекомендованої до впровадження Радою Європи та спрямованої на поліпшення якості управління на всіх рівнях, починаючи з найближчого до громадян – місцевого рівня. Обговорення питань реалізації Стратегії в країнах – членах Ради Європи та Україні.
2. Обговорення законодавчих аспектів та концептуальних підходів до вдосконалення системи місцевого самоврядування в Україні.
3. Обмін досвідом про кращі практики розвитку місцевого самоврядування в Україні та Європі.
   
12 У своєму виступі Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості проведення реформи місцевого самоврядування, яка має на меті посилити розвиток регіонів України. «Це - вимога часу. Це те, що потрібно сьогодні, щоб дати новий поштовх розвитку економіки країни, розвитку регіонів», - сказав Президент, говорячи про актуальність цієї реформи.
В.Янукович закликав керівників регіонів брати активну участь у впровадженні реформи місцевого самоврядування. «Саме ви наближені до людей, знаєте їх потреби та наші можливості - як на рівні регіонів, так і на рівні держави. Наше з вами завдання - зробити все, щоб поступово пішов процес децентралізації влади і передачі певних функцій у регіони. Зробити так, щоб регіони були самодостатні, економіка регіонів була якомога більше збалансованою. Яким шляхом ми будемо йти - ми з вами повинні домовитися. Я чекаю від вас цієї ініціативи», - наголосив Президент.
«Це найважливіше завдання, і ми будемо приділяти йому уваги стільки, скільки потрібно», - зауважив Глава держави. Президент України Віктор Янукович високо оцінює європейську підтримку реформаторського курсу нашої держави.«Хочу подякувати нашим європейським колегам за підтримку перетворень в Україні. Досвід країн-членів Ради Європи є неоціненним для країн, що прагнуть розбудовувати свої суспільства на засадах загальнолюдських цінностей», - сказав Глава держави під час Міжнародних муніципальних слухань. Європейська інтеграція України та її ефективна модернізація залишаються визначальними пріоритетами нашої держави.«Хочу ще раз підтвердити: курс на модернізацію і європейську інтеграцію є визначальним для України», - зазначив Віктор Янукович.
Президент нагадав, що минулого тижня Україна отримала важливий сигнал від Європейського Союзу. «Європейський парламент у своїй резолюції підтвердив готовність до подальшої поглибленої співпраці з Україною та її історичний шанс стати невід'ємною складовою Європейського Союзу», - сказав Глава держави.
Цей шанс «буде реалізований тільки за умови незворотності реформ та успішної модернізації країни», наголосив В.Янукович.
Реформа місцевого самоврядування в Україні набуде завершеного вигляду лише після внесення змін до Конституції, що стосуються адміністративно-територіального устрою держави.
«Це - зміни до Конституції, кардинальна перебудова всієї адміністративної системи», - підкреслив Глава держави. Він зауважив, що основний масив рішень щодо реформування місцевої влади перебуває в загальному руслі конституційних змін, які передбачаються у середньостроковій перспективі.
Президент запропонував у рамках роботи Конституційної асамблеї провести широку дискусію щодо вибору оптимальних шляхів розвитку місцевого самоврядування, реформування системи місцевої влади й адміністративно-територіального устрою.
«У процесі формування Конституційної асамблеї було б варто залучити до її складу авторитетних представників місцевого самоврядування», - сказав Президент.
Президент України Віктор Янукович вважає, що надто висока ціна, яку сьогодні платить Україна за газ, є однією з найбільших проблем для економіки нашої держави.
«Безумовно, ми маємо одну з найсерйозніших проблем – це проблема надвеликої ціни на газ, яка впливає практично на всі напрямки економіки нашої країни. Це – і тарифи на житлово-комунальне господарство, і пряма ціна на газ. І невипадково ми маємо дефіцит НАК «Нафтогаз України», тобто НАК «Нафтогаз» сьогодні працює зі збитками», – підкреслив Президент.
«Ми півтора роки ведемо надзвичайно непросту роботу для того, щоб знайти вихід з цієї ситуації», – наголосив Глава держави.
Глава держави нагадав, що влітку на засіданні Ради регіонів при Президентові України було прийнято рішення щодо опитування про напрями та пріоритети реформування системи місцевого самоврядування. На основі поданих пропозицій, науково-експертних розробок та урядових напрацювань Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню розробив «Основні стратегічні напрямки реформування місцевого самоврядування в Україні». «Пропоную розглянути цей документ та взяти його за основу при розробці дорожньої карти реформування місцевого самоврядування», - сказав Президент.«Час розмов уже минув, ми повинні виходити на конкретні рішення», - наголосив Віктор Янукович. Важливою передумовою подальших позитивних змін в Україні є ефективна економічна політика держави.
«За півтора роки ми змогли подолати адміністративний хаос, відтворити дієздатну дієву владну вертикаль. Ми поступово витягуємо Україну з економічної прірви, в яку вона скотилася в 2008-2009 роках», – наголосив В.Янукович.
«У людей є робота і зарплата, заборгованість з якої поступово скорочується», - сказав Президент, зауваживши, що за останні півтора роки середня зарплата зросла майже на 800 гривень, стабільно зростає ВВП, темпи промислового зростання становлять близько 10%, показник інфляції на рівні близько 9% є одним із найнижчих за останні п’ять років.
Віктор Янукович також зауважив, що цього року в Україні зібрано один з найкращих врожаїв за всі роки незалежності. «Головне тепер – по-господарськи використати досягнуте», - додав він.
Водночас, зауважив Глава держави, для подальшого економічного розвитку країни, зростання добробуту громадян, утвердження України як сильної, надійної держави існують суттєві ризики. Насамперед йдеться про необхідність збереження позитивних тенденцій в умовах розгортання нової хвилі світової економічної кризи. «Ви на місцях відчуваєте, як непросто сьогодні управляти економікою... Ситуація залишається дуже-дуже непростою», - сказав В.Янукович, звертаючись до представників місцевої влади.
Водночас Глава держави наголосив: українська влада щоденно слідкує за ситуацією на світових ринках. «Ми готові в будь-яку хвилину оперативно відреагувати на економічні зміни у світі. Україна є невід'ємною складовою тих процесів, які відбуваються, тому ми на постійній основі працюємо і з бізнесом, і з наукою, і з банківською сферою. У цій постійній тісній співпраці ми, безумовно, знаходимо інструменти, як реагувати на цю ситуацію», - сказав Президент.

За підсумками Міжнародних муніципальних слухань "Розвиток належного врадуваний на місцевому і регіональному рівнях", учасниками були розроблені рекомендації:
1. Висловлюємо підтримку політиці Президента України в сфері проведення адміністративної реформи та удосконалення системи управління, а також відзначаємо важливість ефективного впровадження розпочатих Президентом України В. Януковичем реформ на центральному і місцевому рівнях.
2. Вважаємо за необхідне схвалити проект документа «Основні стратегічні напрями реформування місцевого самоврядування в Україні», розробленого Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, та взяти його за основу під час розробки Дорожньої карти реформування місцевого самоврядування в Україні в контексті реалізації пріоритетів зовнішньої і внутрішньої політики України та рекомендацій Ради Європи.
З. Схвалюємо ініціативу регіонів щодо проведення пілотних проектів з реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади з метою подальшого розповсюдження набутого позитивного досвіду.
4. Наголошуємо на важливості комплексної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування, що можуть базуватися на кращих національних та європейських практиках і стандартах.
5. Зазначаємо, що проведення в Україні щорічного Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування сприяє розв'язанню актуальних проблем на місцях і вважаємо за необхідне запропонувати збільшити фінансування для реалізації проектів та програм територіальних громад.
6. Схвалюємо підписання Україною Додаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування про право участі у справах місцевого органу влади та висловлюємося за прискорення його ратифікації Верховною Радою
України. ;.
7. Наголошуємо, що кінцевою метою діяльності центральних і місцевих органів влади країн - членів Ради Європи має бути добробут кожного громадянина та задоволення потреб територіальних громад, що мають базуватися на розроблених Радою Європи Європейській хартії місцевого самоврядування та 12 принципах Стратегії інновацій та належного врядування на місцевому рівні.
8. Вітаємо визначення Україною, Великою Британією та Албанією питання зміцнення та розвитку місцевої і регіональної демократії одним із пріоритетів їх головувань в Комітеті міністрів Ради Європи, а також зосередження уваги на питаннях належного врядування, ефективного транскордонного співробітництва та досягнення найкращих результатів для громадян країн - членів Ради Європи.
9. Підтримуємо реалізацію в Україні Плану дій Ради Європи для України на 2011 -2014 роки та його проектів з питань посилення місцевої демократії, а також зусилля Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи у цьому напрямі.
10. Закликаємо відповідні центральні та місцеві органи влади, керівників міжнародних проектів та програм всебічно сприяти подальшій реалізації загальноєвропейської програми Ради Європи з проведення Європейського тижня місцевої демократії.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 881 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты