Субота, 27.04.2024, 05:54
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Мужність і єдність
13:42
Мужність і єдність
12
14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва (згідно Указу Президента Країни від 7 серпня 1999р.). 

Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст..

Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх – давен є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Напередодні свята працівники міських бібліотек провели ряд різноманітних заходів.
12

Бібліотекар дитячого відділу центральної універсальної бібліотеки  Сатир Н.А. провела гру-конкурс «Відважні нащадки славних козаків» для учнів 5Б класу ЗОШ №1 ім. Т. Шевченка.  Разом з учнями уявно перенеслися в козацьку добу, де дізналися багато цікавого про козаків, та позмагались у конкурсах. Адже славні козаки любили влучне слово, дотепні жарти та вигадки і розваги.

Працівники міської юнацької бібліотеки разом  з колективом викладачів дитячої музичної школи ім. М. Лисенка підготували та провели для вихованців музичної школи та їх батьків виховну годину «Козацькому роду- нема переводу».

Бібліотекар Бабіна О. провела екскурс в історію виникнення Запорізької Січі, традиції прийому в козаче товариство, розповіла про легендарні подвиги козаків та їх славетних гетьманів.
12

Окрасою заходу були музичні номери вихованців та викладачів музичної школи, тематична книжкова виставка «Народ мій є! В його гарячих жилах козацька кров пульсує і гуде!» та слайдами про історію козацтва.

У міській бібліотеці-філії №3 провели годину слави «…І оживає дух козацький». Бібліотекар дитячого відділу Л.Коломіченко разом з вихованцями дитячого садочку «Сонечко» (група №6 вихователь Колоусова Л., та група №7 вихователь Гереч О.)  подорожували у минуле щоб дізнатися як жили козаки, що вони полюбляли, їх традиції, правила та закони на Січі. Також розглянули головні атрибути козаків і навіть побачили справжній козацький одяг: сорочку, шаровари, та шапку. Діти пограли в ігри: «У якого козака долоня найбільша», «Як козаки через річку стрибали» та «Як козаки влучали в ціль». Юні читачі разом з бібліотекарем  згадали українські прислів’я. А потім кожен учасник заходу мав змогу проявити талант художника, розмалювавши козака кольоровими олівцями.
12

До Дня захисника України завідуюча міської  бібліотеки – філії№1 Алефірова С.М. запросила до бібліотеки на героїчно-патріотичний урок «Будь готовий захищати Вітчизну», підполковника Знам’янського воєнкомату Квашу Олександра Васильовича. Класні керівники 9-А, 9-Б кл. Петренко Т.О., Таранець О.А. ЗОШ №1 разом із своїми вихованцями підготували цікаві питання до офіцера. 

У наш час традиції українського козацтва не просто живі, а й лягли в основу єднання нації, служать провідною зорею у відчайдушній борні за рідну землю, за Батьківщину.
Засвідчимось разом сьогодні,
Брати і сестри,
Що козацькому роду  - нема переводу.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 848 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты