Вівторок, 16.04.2024, 23:56
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Квітень » 28 » На часі – об’єднання територіальних громад
15:55
На часі – об’єднання територіальних громад
12
   Під головуванням секретаря міської ради Надії Анатоліївни Адамович відбулася нарада щодо реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
   Щодо законодавчої реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» інформував присутніх Данільченко Юрій Володимирович – начальник юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради, який повідомив, що Верховною Радою України 05.02.2015 року прийнято Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» № 157-VIII. Юрій Володимирович відзначив, що даним законом надано право територіальним громадам добровільно об’єднуватись в єдину територіальну громаду та визначати її адміністративний центр. Ініціаторами добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст можуть бути: 1) сільський, селищний, міський голова; 2) не менш як третина депутатів від загального складу сільської, селищної, міської ради; 3) члени територіальної громади в порядку місцевої ініціативи; 4) органи самоорганізації населення відповідної території (за умови представлення ними інтересів не менш як третини членів відповідної територіальної громади). Доповідач також ознайомив присутніх з порядком добровільного об’єднання територіальних громад.
   Щодо перспективного плану формування Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади інформувала присутніх Іваськів Тетяна Анатоліївна - в.о. першого заступника міського голови – начальник фінансового управління, яка повідомила, що на виконання п.4 доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 03.04.2015 року №01-26/80/1 виконавчим комітетом Знам’янської міської ради направлено інформацію щодо показників паспорту спроможної територіальної громади по м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга та с. Водяне. Тетяна Анатоліївна відмітила також, що вивчивши питання включення до складу Знам’янської міської територіальної громади запропонованих ОДА для об’єднання населених пунктів, можливо сказати, що м. Знам’янка, як адміністративний центр об’єднаної територіальної громади має достатньо розвинуту інфраструктуру для забезпечення населення запропонованих до об’єднання населених пунктів освітніми, медичними, соціальними, адміністративними та 12іншими послугами на належному рівні та в повному обсязі. Правоохоронні органи та органи протипожежної безпеки, що розташовані на території міста можуть забезпечити безпеку громадян та швидке реагування при виникненні надзвичайної ситуації. Наявність у місті територіальних відділів та управлінь інших міністерств і відомств таких як прокуратура, судова адміністрація, головне управління юстиції, органів фіскальної та казначейської служби, банківських установ гарантують безпосередню зручність для громад, підприємств та організацій у веденні підприємницької та господарської діяльності, при поданні звітності, розгляді скарг та звернень. Індекс податкоспроможності Знам’янської об’єднаної територіальної громади на одного жителя на рівні доходів міського бюджету м. Знам’янка, у розрахунку на загальну кількість населення запропонованої об’єднаної територіальної громади залишається досить високим, а вразі зменшення обсягу реверсної дотації або повного її скасування доходи місцевого бюджету забезпечать повне фінансування видатків запропонованих до об’єднання населених пунктів.
  Під час обговорення питання депутат Кіровоградської обласної ради Джулай Володимир Олександрович відзначив, що на превеликий жаль Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII не визначає конкретного місця населеного пункту та керівництва ним у складі об’єднаної територіальної гр12омади. Наразі, на рівні держави, очікуються зміни щодо створення, реорганізації та переформатування багатьох управлінь та відомств (ДАІ, облавтодори тощо). На сьогодні залишається певна колізія в законодавстві щодо реалізації певних повноважень, так наприклад ми фінансуємо соціальні послуги за рахунок міського бюджету мешканцям смт. Знам’янка друга та с. Водяне, в той час як Знам’янська Друга селищна рада має свій бюджет. Володимир Олександрович підтримав питання об’єднання населених пунктів в Знам’янську міську об’єднану територіальну громаду та запропонував визначити посадову особу, яка буде координувати та адмініструвати роботу з даного питання.
Керівник КП «Знам’янська міська друкарня» Ярних Олександр Оскарович звернув увагу присутніх та той факт, що на сьогодні для деяких категорій працівників сіл, селищ та міст існує різна законодавча база щодо оплати праці, забезпечення житлом, надання пільг (наприклад, вчителі), що може стати причиною соціального невдоволення та причиною непогодження мешканців населених пунктів до запропонованого об’єднання. Звернув також увагу присутніх на можливі проблеми, що стануть результатом запропонованого об’єднання, а саме: необхідність забезпечення важкодоступних населених пунктів послугами транспортного сполучення, а в деяких випадках - забезпечення мешканців житлово-комунальними послугами тощо. Олександр Оскарович висловив думку щодо неповного обсягу законодавчо врегульованої нормативної бази по управлінню територіями населених пунктів в складі об’єднаної територіальної громади. Поряд з цим, підтримав думку щодо необхідності об’єднання із суміжними територіальними громадами.
  Депутат Знам’янської міської ради, голова постійної комісії з питань землекористування та будівництва, керівник КП «Ринокторгсервіс» Савельєв Ігор Миколайович надав присутнім текст пропозицій депутатів Знам’янської міської ради шостого скликання до суміжних сільських рад щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду.
  В обговоренні взяли участь: Качанов Ігор Олексійович – депутат Знам’янської міської ради, голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища, начальник відділу архітектури та містобудування УМА та ЖКГ, який підтримав думку щодо необхідності об’єднання в єдину територіальну громаду; Філіпова Світлана Миколаївна - голова громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, висловила думку щодо необхідності організації безпосереднього спілкування з мешканцями, а також сільськими і селищними головами, запропонованих до об’єднання територіальних громад, та роз’яснення доцільності об’єднання в Знам’янську міську об’єднану територіальну громаду; Адамович Надія Анатоліївна – секретар міської ради, яка відзначила, що на закононодавчому рівні на сьогоднішній день відсутні методичні рекомендації щодо практичної реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII; Смик Олег Степанович – депутат Знам’янської міської ради, голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності, який наголосив на тому, що на сьогоднішній день відсутні на законодавчому рівні нормативні документи, які б роз’яснювали гарантії, повноваження, пільги тощо для новостворених територіальних громад та їх структурних утворень.
За результатами розгляду питань порядку денного учасники наради вирішили:
1) Інформацію та пропозиції виступаючих взяти до відома.
2) Підтримати проект Звернення до сільських рад Знам’янського району щодо добровільного об’єднання в єдину міську територіальну громаду з адміністративним центром - м. Знам’янка.
3) Рекомендувати міському голові:
- направити Звернення до сільських рад Знам’янського району щодо добровільного об’єднання в єдину міську територіальну громаду з адміністративним центром - м. Знам’янка, а також надати його депутатам Кіровоградської обласної ради від міста Знам’янка;
- створити Робочу групу щодо практичної реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII та формування Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади із залученням представників громадських організацій, депутатського корпусу, керівників структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради;
- визначити відповідальну особу виконавчого комітету Знам’янської міської ради, яка буде координувати та адмініструвати роботу з питання формування Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади.

   В нараді взяли участь: керуюча справами міськвиконкому Меренкова Л.І., депутат Знам’янської міської ради Е.Ільченко, координатор Ради ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан» Н.Тишкевич, голови міських громадських організацій С.Кураєв, Ю.Сопільняк, начальники структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, представники засобів масової інформації.



      
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1100 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 4.2/5

Кировоград: новости и сайты