П`ятниця, 19.04.2024, 11:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Квітень » 26 » На Чорнобиль журавлі летіли
07:14
На Чорнобиль журавлі летіли
12
25 квітня 2016 року напередодні 30-ої річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС працівники Будинку культури смт. Знам’янка Друга спільно з адміністрацією селищної ради та провели тематичний захід «На Чорнобиль журавлі летіли» для учнів ЗОШ № 6, ЗОШ №7 та мешканців селища.

На початку заходу в фойє Будинку культури була розташована книжково-ілюстративна виставка підготовлена працівником філією міської бібліотеки № 2 О.Перепелятніковою.

Захід проводився з метою осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.

12
На святковий концерт були запрошені односельці-ліквідатори. Зі словами вдячності за відданість та героїзм до учасників звернувся селищний голова Сергій Борисович Москаленко, член організації «Союз-Чорнобиль» Приходько Віктор Іванович, а також були вручені подяки, квіти та сувеніри зроблені руками вихованців гуртка «Творча майстерня» (кер. С.Чередніченко).

Дівчатам та хлопцям, які тільки-но починають жити і від рішень яких залежить майбутнє планети, було розказано про нашу загальну біду. Щоб не повторити помилок, треба знати й пам'ятати про Чорнобиль.

26 квітня 1986 року – одна з тих дат в історії України і всього світу, яку називають «чорною». У цей день небо над квітучим і спокійним Поліссям покрилося зловісною хмарою радіаційного диму. Сталася одна із найстрашніших за своїми наслідками техногенно-екологічна катастрофа, яка відізвалася численними проблемами у багатьох країнах світу. Тому і називають вибух на Чорнобильській атомній станції катастрофою планетарного масштабу.

12
Говорячи про ту страшну трагедію, не можна не згадати людей, які прийняли на себе основний удар у перші години й дні аварії. Обличчя смерті, обпалююча, спопеляюча радіація не зупинила цих героїв. Ліквідуючи наслідки вибуху, засипаючи палаючий реактор сумішшю свинцю й бетону, вогнеборці без жалю віддавали свої життя, рятуючи наші. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Під час проведення концерту активну участь прийняли колективи художньої самодіяльності Будинку культури вокальний колектив «Горлиця» (кер. К.Пасхалова), солісти Г.Рибнікова, А.Іванова, вихованці ЦДЮТ - вокальний колектив «До-Мі-Сольки» (кер. К.Пасхалова), хореографічні колективи «Сузір’я» (кер. О.Андрєєва) та «Любава» (кер. О.Долинська), солістка ЗШ № 7 – А.Єременко (кер. Т.Машковська).

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи свої здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.






Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 906 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты