Середа, 24.04.2024, 00:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Жовтень » 23 » На хвилях патріотичної свідомості
07:27
На хвилях патріотичної свідомості
14 жовтня – День Захисника України, Свято Покрови Пресвятої Богородиці, Свято українського козацтва. Цього дня  в усіх куточках рідної Землі лунають привітання на адресу Захисників. Тож, саме з метою вшанування мужності  та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та звитяги українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, закладами освіти міста проведено ряд заходів, присвячених визначній даті: години спілкування  «Козацькому роду нема переводу», «Що для мене означає бути патріотом», «Пам’яті захисників присвячуємо…», святкові заходи-змагання на утвердження сили духу та активізації історичної пам’яті; організовано покладання квітів до меморіальних дощок, комплексів та пам’ятних знаків, встановлених на честь захисників України, а також до місць поховань загиблих осіб, які брали участь у захисті України в роки Другої Світової війни та під час проведення антитерористичної операції.

Учні НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» (вчитель С.Ніколенко) мали змогу зустрітися та поспілкуватися з воїнами-учасниками АТО, які зараз перебувають  у відпустці або на лікуванні. Герої розповідали про події на сході України, відповідали на запитання учнів та схвильовано пригадували про своїх побратимів, які загинули, захищаючи Батьківщину. На згадку про зустріч учні отримали пам’ятні  подарунки – футболки з написом «Луганськ – Україна». Ця зустріч нікого не залишила байдужим.

Для учнів шкіл організовано перегляд документальних фільмів та науково-популярних публікацій «Хроніки української революції» та «Пам’яті загиблим у роки Другої світової війни», проведено бібліотечні уроки відповідного змісту. 

Серед популярних заходів у нашому місті є участь  у концертній програмі до Дня Захисника України, учасниками творчих колективів якого, покликаних виховувати майбутнє покоління захисників у найкращих традиціях, є учні закладів освіти міста. Цього року, одним із хвилюючих моментів концертної програми міського Палацу культури  став момент нагородження учнів-учасників акції «Українська вишиванка», ініційованої новообраним складом (5 жовтня 2017 року)  міського Парламенту дітей з нагоди Дня Захисника України.

Учні закладів освіти міста активно долучилися до участі у щорічному міському Фестивалі військово-патріотичної творчості «Хоробрі серця», присвяченого Героям України. 29 заявлених учасників продемонстрували власні здібності у номінаціях: поезія військово-патріотичної тематики, пісня військово-патріотичної тематики та хореографічна постановка військово-патріотичної тематики. 

Слід висловити окрему вдячність директору міського спортивно-технічного клубу товариства сприяння обороні України та керівнику міського координаційного центру  національно-патріотичного виховання молоді «Патріот» В.Колебіденку за активну участь в організації заходу, оформленні виставки військової зброї та ГО «Майдан» (Н.Тишкевич) за надання експозиції – воїнів-учасників АТО.

Проведені заходи спонукають кожного з нас замислитися та запитати себе: «Що таке Батьківщина?» І кожен знаходить для себе відповідь: «Батьківщина – це та земля, яка надала життя твоїм прадідам, вона зростила і тебе. Батьківщину не обирають. У кожного вона одна і кожен захищає і славить свою країну» .

Головний спеціаліст відділу освіти
Т.Попова
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 756 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты