Четвер, 02.05.2024, 11:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 13 » На Кіровоградщині буде створено банк даних інвестиційних проектів області
14:02
На Кіровоградщині буде створено банк даних інвестиційних проектів області
 
12     13 грудня 2011 року міський голова взяв участь у засіданні Регіональної ради області, де розглядалися питання про заходи місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо створення регіональних банків інвестиційних проектів, забезпечення практичної реалізації домовленостей, досягнутих під час Міжнародного інвестиційного форуму "Elisavetgrad Investmen Day – 2011" та напрямки впровадження заходів програми енергоефективності Кіровоградської області .
Заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Лобанова нагадала учасникам наради, що 10-11 листопада нинішнього року у Кіровограді відбувся Міжнародний інвестиційний форум «Elisavetgrad Investment Day – 2011», у рамках якого взяли участь понад 400 осіб, представники 21 країни світу.
У рамках форуму були зроблені практичні кроки у напрямку залучення інвестицій та реалізації на території області низки інвестиційних проектів.
Зокрема, турецькою компанією «Есан Еджзаджибаши Індастріел Мінєралз Компані» було презентовано інвестиційний проект з розробки Вікнинського родовища первинних каолінів та будівництва збагачувальної фабрики на загальну суму інвестицій 10 млн. євро.
З Нижньосілезьким агентством з економічного співробітництва було досягнуто домовленості щодо розгортання торгово-економічного співробітництва, опрацювання можливості створення оптового ринку на території області.
Також підписаний протокол намірів з китайською корпорацією «China Coal Technology and Engineering Group Corp» про співробітництво у буровугільній галузі та протокол намірів з іспанською компанією САТА-2004 щодо співробітництва з модернізації водогону «Дніпро-Кіровоград» та з інших напрямків.
Також Світлана Лобанова повідомила, що відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна, за результатами апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та керівниками окремих територіальних міністерств та відомств 14 листопада 2011 року в області триває робота зі створення банку інвестиційних проектів в розрізі кожного району області та міст обласного значення. Райдержадміністраціям та міськвиконкомам надійшли відповідні пропозиції з метою визначення пріоритетних напрямків інвестиційного розвитку кожного району та міста, виходячи із особливостей природно-ресурсного, соціально-економічного потенціалу території; забезпечити перегляд та оновлення інвестиційних паспортів територій; визначити перелік інфраструктурних проектів, які можуть бути реалізовані на засадах державно-приватного партнерства.
Усі матеріали повинні надійти до 23 грудня 2011 року головному управлінню економіки для створення банку даних інвестиційних проектів області.
Голова ОДА Сергій Ларін нагадав учасникам засідання про відповідальність, яку покладено Президентом України на кожного посадовця у напрямку впровадження в країні системних реформ, які неможливі без активного залучення в економіку іноземних та вітчизняних інвестицій, без запровадження нових інвестиційних проектів.
– Попереджаю, бажаючим відсидітися, перечекати десь у селі чи в районі не вдасться. Керівники повинні бути не сторонніми спостерігачами, а справжніми господарями на підвідомчих їм територіях. І саме від вашої політичної волі, від вашого особистого бажання залежатиме практичний успіх реалізації реформ у конкретно взятому районі чи місті, залежатиме, скільки буде реалізовано нових інвестиційних проектів, створено нових підприємств та робочих місць. А це, відповідно – додаткові надходження до місцевих бюджетів, розвиток економіки та соціальної сфери територій і добробут громадян, – відзначив Сергій Ларін.
А для цього, за словами керівника області, необхідно вибудувати систему залучення інвестицій в економіку області – це один з першочергових та пріоритетних напрямків діяльності влади. – Також не варто орієнтуватися лише на зарубіжних інвесторів, необхідно активно залучати до реалізації сучасних інвестпроектів вітчизняних бізнесменів, які мають перспективні проекти, відповідні промислові потужності та фінансові можливості. Необхідно активно працювати у цьому напрямку і тоді ми матимемо гарні результати. А обласна влада і надалі створюватиме сприятливі та рівні умови для усіх бажаючих взяти участь у реалізації інвестиційних проектів на території регіону, як вітчизняних, так і зарубіжних, – підкреслив Сергій Ларін.



                                                              За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 773 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты