Понеділок, 06.05.2024, 02:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Червень » 18 » На порядку денному - питання повторної нормативної грошової оцінки міста
10:12
На порядку денному - питання повторної нормативної грошової оцінки міста
12
    Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцький провів нараду за участю секретаря міської ради Н.Адамович, керуючої справами міськвиконкому Л.Меренкової, постійної комісії з питань землекористування та будівництва, начальника відділу земельних питань А.Грицюк, начальника юридичного відділу Ю.Данільченка по питанню введення в дію з 1 січня 2015 року повторної нормативної грошової оцінки м. Знам’янки.
А.Грицюк проінформувала присутніх про те, що у відповідності зі ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування» рада в межах своїх повноважень приймає нормативні та інші акти у формі рішень.
Відповідно до ст. 1 Закону України «Про оцінку землі» нормативна грошова оцінка земельних ділянок - капіталізований рентний дохід із земельної ділянки, визначений за встановленими і затвердженими нормативами.
   Згідно ст.ст. 5 та 13 зазначеного Закону обов'язкова нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.
    Відповідно до ст. 201 Земельного кодексу України грошова оцінка земельних ділянок визначається на рентній основі. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель тощо. 
    У відповідності до ст. 15 Закону України «Про оцінку землі»підставою для проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок є рішення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування. 
    Відповідно до ст. 18 цього Закону нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться відповідно до державних стандартів, норм, правил, а також інших нормативно-правових актів на землях усіх категорій та форм власності. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення, проводиться не рідше ніж один раз на 5-7 років. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться юридичними особами, які отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою. За результатами нормативної грошової оцінки земельних ділянок складається технічна документація (ст. 20).
   Розробниками технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок є юридичні особи, які отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою. Відповідно до ст. 21 названого Закону, технічна документація з нормативної грошової оцінки земельних ділянок підлягає державній експертизі відповідно до закону.
   У повній відповідності до наведених правових норм, на підставі технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Знам’янка, розробленої Державним підприємством «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та позитивного висновку державної експертизи землевпорядної документації від 18.07.2011 № 29511, доручено постійній комісії з питань землекористування та будівництва винести проект рішення про затвердження повторної грошової оцінки земель м. Знам’янка на розгляд чергової сесії міської ради.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 697 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты